Criatures 30/03/2012

PEG3

3 min

- Vaig tenir una relació d'amor-odi amb la meva placenta durant la gestació de l'Abril. Tant dolenta va ser que quan vaig parir la vaig voler veure cara a cara, però no tenia ni idea que la podia aprofitar i nodrir-me jo d'ella! - Fa uns dies s'ha publicat la notícia que una actriu americana ( no és la primera ni serà la única) ha pregonat que ha encapsulat la seva placenta i en fa us quan creu que li cal un plus d'energia.Recordo que TomCruisetambé va explicar que la seva donaKaie Holms i ell s'havia endrapat la placenta de la seva filla Suri i es va formar un rebombori considerable!

Tots els mamífers, menys contades excepcions, es mengen la seva placenta. Fins i tots els herbívors fan una excepció a la seva dieta i fan un mos carnívor després de parir.Es pensava que era una estratègia per evitar deixar rastre i aconseguir així passar desapercebuts pels depredadors, però sembla que aquesta teoria no s'accepta del tot ja que el líquid amniòtic no és ingerit en la seva totalitat i el líquid amniòtic pot cridar l'atenció als depredadors de la mateixa manera. Per tant la placentogafia ha de tenir una funció merament nutritiva.

Sabem que la placenta és plena d'hormones, aminoàcids, lípids, enzims, de minerals i vitamines que són un còctel únic! Però segur que us estem preguntant que té a veure tot això amb la lactància, oi?

Doncs en té i molta!

Quan l'actriu aquesta, que no conec de res, va afirmar que la placenta evitava la depressió post part i ajudava a augmentar la producció de llet vaig començar a rebremalisinterrogatoris. Per quina raó ingerir la placenta pot ajudar a millorar la producció de llet. Ja hem comentat que la lactància depèn d'un delicat equilibri hormonal i que cada petit desajust pot afectar-la. La placenta té en primer lloc un munt d'hormones que intervenen en la fabricació i la producció de llet, té vitamina B12, També és plena de ferro que és vital ver evitar un estat d'anèmia que pot fer baixar la producció de llet.

No se sap molt bé per quina raó però la carència de ferro, l'anèmia, pot causar dificultats amb la producció de llet, que pot estar minvada o disminuïda.Fa només uns anys dèiem que l'anèmia no afectava la producció de llet, que encara que la mare estigués anèmica continuava fabricant la quantitat de llet que la criatura necessitava.

Encara que hi ha moltes causes per l'anèmia, la raó més comuna és la deficiència de ferro.

L'anèmia és la reducció del nombre decèl·lulesvermelles de la sang o la quantitat d'hemoglobina (la porció que conté ferro) de lescèl·lules vermelles. Això dóna com a resultat una disminució en la quantitat d'oxigen disponible per a lescèl·lulesdel cos. Com a resultat, les persones afectades tenen menys energia disponible. La deficiència de ferro pot conduir a la prestació deficient d'oxigen als teixits, a l'anèmia, a alterar la funció immune...

L'anèmia per deficiència de ferro disminueix la resposta immune de la mare i la pedisposa a patir infeccions de repetició a la glàndula, que poden afectar la quantitat de la llet produïda.

Sota condicions fisiològiques, el cos noméses perduna petita quantitat de ferro cada dia. La font d'aquestes pèrdues en el ferro són: el despreniment de lescèl·lulesepitelials de la pell, al tracte gastrointestinal i el tracte urinari i l'excreció de petites quantitats de ferro en la suor, l'orina i la bilis. Les dones perden aproximadament 0,8 mg deferroper dia. Les pèrdues diàries de ferro del cos ha de ser reemplaçat amb la ingesta de ferro.

I la recomanació éssuplementacióde ferro, augmentar el ferro a la dieta o, perquè no, càpsulesde placenta. No es coneix per quin mecanisme causal es produeixl'hipogalctiaperò està clar que si afecta a la producció de llet. El ferro exogen s'absorbeix malament i en la majoria dels cassos causa malestar digestiu. Així que si ha una font endògena de ferro val la pena aprofitar-la, no?

Només es qüestió de deixar tabús i manies de costat, no ser llepa fils i preparar-se unbatudetde placenta o encapsular-la. Us deixo dos enllaços únics de com preparar-la.

S'ha descobert que els mamífer es mengen la placenta de manera instintiva sota l'activació del genPEG3que es posen en funcionament durant el part, nosaltres també tenim aquest gen, per alguna cosa serà! Així que només cal deixar els miraments i els perjudicis de costat , gaudir dels beneficis i nodrir-se de la placenta de la mateixa manera que les nostres criatures ho han fet durant tants mesos!

stats