Criatures 26/02/2012

Oscar a la millor actriu

4 min

Aquesta nit s'han atorgat els Oscars i, ves per on, no han donat el premi a la millor actriu protagonista a aquesta noia per la seva representació d'una mare tormentada. Podeu veure la seva gran actuació en aquest enllaç (Sé que he dit mil vegades que no parlaria de temes aliens a la teta, però considero que és col·lateral i que per tant no es pot deixar passar). El títol de la pelí ja és inquietant: "Alteraciones del sueño y el método Estivill". Per un moment hom pensa que el flim ha de parlar d'una malaltia o una patologia que segurament afectarà un adult, però no. Els protagonistes secundaris amb veu, però sense vot, són dos menuts de cinc mesos. Quina mena d'alteració pot tenir una criatura de cinc mesos?? Ser mare és dur, no en tinc cap dubte, i si algú es pensa que tenir una criatura és com jugar a nines, millor que se'n compri una directament i així s'evitarà la castanya monumental que suposa l'arribada d'una criatura de carn i ossos!

Però millor anem a esbudellar el guió per intentar entendre com una mare pot estar tan alienada per poder afirmar i fer aquestes coses:

"Els primers 3 mesos van ser un infern... Ara (5 mesos) estan amb les dents (...) mai saps quan una criatura et donarà una mala nit"

Efectivament no se sap mai quan una criatura tindrà una nit moguda i mai podràs tornar a dormir com abans de parir. Ho he consultat amb ma mare i diu que ara que ja vaig cap als 37 es desperta menys i no pensa tant en mi! Les males nits són el que toca quant'entossudeixes a fer aprendre a dormir els teus fills.

"És una mica dur deixar-los plorar, però el resultat ha estat fantàstic ( ...) has d'anar creant una rutina de son"

És ben bé que les actrius es fiquen al paper i ens ho fan creure tot! En aquesta pel·li, de ciència ficció, sentim als bebès plorar i ella sembla molt estressada. Molt bé, el que es diu molt bé el sistema de rutines no li va! Ara que la ciència ficció és el que té tot és mentida!

"Has de deixar que el nen plori perquè no tingui dependència de la mare, perquè l'objectiu és que el nen aprengui a dormir sol"

Si és que ja se sap, els dolents a les pelis són molt dolents i fan por. Però aquests dolents de pega tenen 5 mesos i només volen la seva mare! Quin delicte, si de fet no sé com no els envien directament a la garjola!Als cinc mesos encara no saben dormir sols?? Però on anirem a parar! I menjar menys no sigui que passades les dotze es converteixin enGremlins!

Diu l'actriu: "Bebito ara anem a dormir. Ai quina son (??) Aquestninotetcuidarà de vosaltres durant la nit. Té el teutetei el teutete(...) Bona nitbebitos"

Estranquil·litzador, amb cinc mesos, saber que tens un osset de peluix al costat. Res com un osset de peluix per fer-te sentir segur. Aviat les empreses deseguretatdeixaran de vendre alarmes, panys de seguretat i andròmines d'aquestes per vendre ossets. Al seu costat no pot passar res. Ah! i sí ja ho remates amb un tros de plàstic a la boca la seguretat és complerta, amb tot això qui pot voler una mare al seu costat?

"Des d'aquí és des d'on se'ls ha de dir bona nit per començar a marcar la distància"

Lluny, ben lluny! Clau i duro que deia la meva àvia!

"Veus, ja estan plorant, ni sopar ni res"

Jopetes! Sí és que no la deixen ni sopar! Quin parell demonstresdesagraïts! On s'ha vist!?

"Ara cal esperar un minut per poder-hi anar i això és el pitjor perquè saps que els nens estan plorant i a mi se'm trenca el cor, i no pots anar-hi. És el més dur de tot!"

Ja veieu com es creu el guió se li trenca el cor però ella segueix impertèrrita. Quina interpretació! Una mica més i aconsegueix fer-nos creure que pateix i tot!

"Són una benedicció de Déu, són molt bonics però quan es posen en aquest plan et prenen tota l'energia, ens trastoquen tota la casa i això és un infern. Imagina a les quatre del matí i és horrible"

Si és que hauré de tornar a veure la peli, que no ho els he vist bé, jo he vist criatures però cada vegada que sento a la mare penso en elsCritters!

"La veritat és que nosaltres no hem utilitzat cap altre mètode perquè aquest ens ha anat bé"

I ella torna ainsistiramb això "d'anar bé". Les criatures segueixen plorant i dius que no pots sopar i que les teves nits són un horror o ets molt positiva o ens enganyes a tots. Tros d'actriu!

Senyors de l'acadèmia si no li fan entrega a aquesta dona del guardó a la millor actriu protagonista no hi ha justícia, perquè si realment no és actriu i és la mare de les criatures no tinc paraules!

Per cert la publicitatinseridade manerasubliminal, com qui no vol la cosa, d'una marca de llet artificial no té preu! Els patrocinadors han de sortir per algun lloc!

Us deixo un link

stats