Criatures 06/10/2014

Mates i lactància (Planeta mates)

5 min

Us prometo que mai, però mai, mai hauria pensant que al Som la llet es parlaria de mates!!!

"Sóc la Gemma-Estrella, escriptora, conta-contes, faig tallers de creixement emocional, etc... Però sobretot sóc mare de tres tresors: la Júlia, que està ja a l'adolescència, de quasi 14 anys, la Platja de 6 anys i la Nit de quasi 3 anys.

La Júlia i la Platja van prendre teta de petites, però per diferents problemes importants, situacions molt complicades més falta d'informació, etc... van prendre fins als sis mesos aproximadament i prou.

La Nit té quasi tres anys, els farà d'aquí pocs dies, el 19 d'octubre, i encara pren teta de dia i de nit, a demanda!!! I moltes nits es passa la nit enganxada, i molts dies, moltes hores del dia també! La idea és que prengui pit fins que ella vulgui. Conec molts nens i nenes que tenen cinc anys, sis anys, set, i més, i encara prenen, i em sembla genial que un nen prengui fins que vulgui. Sempre que es pugui, clar! I que la mare ho vulgui.

La Nit mai ha volgut xumet. Mai n'ha dut. I mai ha pres biberó. Ni un de sol! Excepte alguns dubtes de quan la Nit tenia pocs mesos, la lactància ha estat sempre fàcil i fantàstica. Quan tenia dubtes importants, quan la Nit tenia pocs mesos, vaig comptar en varies ocasions a casa meva, amb l'ajuda d'una gran persona, una assessora de lactància meravellosa, que em va ajudar moltíssim i em va recolzar i animar molt. I sempre em sentiré agraidíssima amb ella, (gràcies Pilar Castilla!). També agraeixo moltíssim les consultes que li he fet algun cop per mail a l'experta Alba Padró, que han estat una ajuda perfecte , gràcies Alba!!

Després la lactància ha estat sempre molt fàcil, molt maca, sense dubtes ni problemes i gaudint molt! Això sí, seguir donant pit quan he estat amb la grip amb molta febre, amb bronquitis, trista per coses importants, amb molta son per anar dies molt cansada, no ha estat ni és sempre fàcil.... Gens! A vegades em sento massa cansada al no poder dormir la nit seguida, però quan veig que es posa poc malalta, que quan ho està de seguida es posa més bé prenent pit, quan veig que maca que és quan s'adorm al pit tant bé i a gust, com de màgic és donar el pit, i que bonic que és que t'ho demani ella, com de bé va quan s'ha fet un cop i així es calma... no tinc cap dubte de continuar fins que ella vulgui!!! És una gran aventura!

Donar el pit sempre són sensacions meravelloses i màgiques, però quan veus que ella et diu: “que bona la teva llet!”, és més màgic encara! Hi ha coses que mai oblidaré que estic vivint aquests dies, com que et digui: “vaig a posar-me unes ulleres que així veuré més bé les tetes quan prengui”. I es posa unes ulleres de sol vermelles que té, que fan molt riure, i a més les posa a l'inrevés, més graciosa impossible!

O coses com: “el que més m'agrada és jugar a la plaça o al parc amb nens i nenes, mirar la Pepa Pig, la plastilina, la “cuxulata”, els xupa-xups, els gelats... però el que més m'agrada de tot és... prendre teta!” O coses com: “mmm... que bona la teva llet, mama. Té gust de mel amb “cuxulata” i nata, i gelat i Nocilla i macarrons, tot “rabejat” (barrejat)“ I en podria dir milers de coses més...

Aquella sensació de quan s'està dormint o s'ha dormit al pit és única!

Aquelles mirades entre ella i jo mentre pren...

Passen mil coses que són úniques i màgiques.

I els nens que prenen pit, tinguin l'edat que tinguin, és maco, i bo, que si es pot (si no es pot, per feina o els motius que sigui...no hi podem fer res) però, si es pot, és ideal que puguin prendre pit tranquils on sigui, (a la plaça, al parc, a un banc del carrer, a l'autobús, a una festa, a una reunió, a.... etc)

Per això, a “Planeta Mates“ (www.planetamates.eu), una escola de mates molt maca, tenim uns grups de nens de zero a tres anys, que venen amb els pares i mares i poden anar prenent pit durant les sessions sempre que vulguin, feliços i tranquil·lament.

De zero a tres anys han de venir amb els pares. I de tres - quatre anys a set anys venen amb els pares si els pares volen i poden. I si els nens ho volen. Sinó no. Si venen amb la mare fins als set, i prenen pit, també poden prendre teta totes les estones que vulguin durant les classes.

No només això fa que “Planeta Mates“ sigui una escola de matemàtiques diferent, hi ha moltes més coses, com per exemple, que tots els nens aprenen moltíssim, però tot amb materials, manualitats, jocs divertits, activitats molt divertides, disfresses, etc etc... Pels nens és anar's-ho a passar bé, no anar a classes de mates! Mai se'ls jutja pel que no saben fer, i hi ha un tracte boníssim cap als nens. I en un bon clima, de confiança, els nens aprenen gràcies a un mètode propi, innovador i diferent, un mètode boníssim amb resultats increíbles, també amb nens d'educació especial, nens amb dificultats d'aprenentage, etc..

Aquest mètode els fa agafar seguretat en ells mateixos, els puja l'autoestima, els fa sentir més bé amb ells mateixos, etc... Es tracta d'una escola de mates per tots els nivells i edats. Fins i tot van universitaris a fer reforç de mates. Pel caràcter del centre, pel clima de confiança, pel tarannà...tothom, de tots els nivells, i edats, s'hi senten molt a gust.

Els petits de zero a tres anys aprenen conceptes de mates, amb cançons, ninos tous, titelles divertides, contes...sí, molts contes!!! Si a més, tenen el regal de poder prendre pit, totes les estones que vulguin mentre duren les sessions, ja podem dir que són sessions més que fantàstiques i molt recomanables! Aquestes sessions pels petitons de 0 a 3, moltes les faig jo (www.estrellaielscontes.eu)

I tots els altres grups de totes les altres edats, ho fa el Nel, que a part de tenir grans coneixements de matemàtiques, té una gran experiència en el món de les matemàtiques vivencials. El Nel també fa sessions de mates amb jocs a escoles, desplaçant-se per tot arreu, i també a biblioteques i més llocs. També ha impartit molts cursos de matemàtiques vivencials a pares i mares i mestres de moltes escoles. També té un programa a distància molt bo, de mates vivencials, i assessora a famílies de Catalunya, de fora de Catalunya i fins i tot de països molt lluny (www.planetamates.eu)

I ara, després d'haver-me llegit, ja sabeu què poden tenir a veure les mates amb la lactància !!!!

Per cert, els grups de zero a tres anys de “Planeta Mates“ es diuen “carinyosos“, tens algun “carinyós“ a casa? Si és que sí, si pots, segueix-li donant teta, si al nen i a tu us ve de gust!

I si tens dubtes o problemes, parla amb assessores de lactància, que fan totes una feina fantàstica, ves a grups de lactància, llegeix, informa't bé... per seguir donant-li teta .

De gran ho recordarà i serà un regal màgic per ell / a!!

Recordem que tot el que els hi diem, tot el que els hi fem per ells i amb ells, tot el que vivim amb ells... d'aquí anys, seran els seus records !

I els records són or"

Gemma-Estrella Martín.www.estrellaielscontes.eu

“Planeta mates” està a Facebook, busca'ns i fes “me gusta“ i segueix-nos!

stats