Criatures 25/03/2011

Marxo de viatge... sola

3 min

Som mares, treballem fora de casa i sovint la feina ens porta a haver de marxar de casa per uns dies o per setmanes.

Separar-se d'un fill és complicat. Separar-se d'una criatura que encara mama ho és més. I és complicat per dues raons:

Aquesta entrada me la va proposar una de vosaltres que ha de marxar (o ja ha marxat)de viatge aviat i pateix pel què passarà. Així que expliquem com planificar-ho, trucs, coses a tenir present i coses que poden passar aquest dies de separació.

En primer lloc valorem l'edat de la criatura:

  • Menors de 6 mesos: Depenen totalment de la llet. Potser prenen quelcom d'alimentació complementària, però no es suficient per alimentar-senomés d'aquell aliment ni tan sols un dia.
  • Criatures de 6 a 12 mesos: Segurament prenen alimentació complementària, però també els cal la llet en una quantitat important.
  • Criatures de 12 a 18 mesos: Tot i que segurament ja prenen força alimentació complementària, els pot caldre una mica de lleteta en els moments crítics.
  • Criatures de 18 mesos a x mesos: Segurament mengen de tot i encara que poden prendre força pit els cal més a nivell emocional que nutritiu. Però els cal.

Per tant com més gran és la criatura més fàcil (MAI és fàcil) és a priorideixar-la sense teta de manera temporal. En nens petits que només prenen llet materna una sortidabreu, un dia o com a molt tres, es pot planificar. La mare es pot treure llet i congelar-la per tal que li sigui administrada a la criatura mentre ella no hi és. Cal congelar potets o bosses d'uns 75m, i ens calen de 75ml a 150ml perpresa, segons l'edat de la criatura.

Si són molts dies, es pot fer reserva al congelador però aquesta pot ser insuficient. Per tal cal donar llet artificial a les criatures.

En les criatures més grans es pot seguir el mateix procediment, però si el nen accepta aquest dies d'absència pot prendre més AC *que de costum ireservar la llet congelada pels moments més crítics: per dormir, per despertar-se a mitja nit...

Com sempre el mètode d'alimentació hauria de ser el menys invasiu possible per evitar-nos problemes de confusiótetina/mugróa la tornada.

I pel que fa a la succió no nutritiva, aquella que els ajuda a dormir, relaxar-se, a veure el món de color de rosa... Les mares patim molt per saber com s'ho faran (la parella, els avis, la cangur, la tieta...) Per aconseguir superar aquestes situacions, les criatures són molt llestes i tenen una capacitat d'adaptació brutal. És cert que no serà una situació fàcil ni agradable, però uns i altres se les empesquen per continuar les rutines i fer totes aquelles coses que les nostres criatures sembla que només saben fer amb una teta a la boca.

Tema pits. Tingui la criatura l'edat que tingui si famés d'una presa al dia cal endur-se el tirallets de viatge. Cal buidar, no només per evitar complicacions sinó per mantenir producció.

Què fer de la llet? Doncs sí són pocs dies es pot guardar en una nevera, les minis de les habitacions d'hotelserveixen. O llençar-la si són molts dies o no es pot congelar. Si us voleu endur la llet de tornada ull si aneuen avió. Cal facturar la llet en una nevera (serveixen les petites per llaunes) ja que si són més de 100ml noes podenpujar a l'avió.

I el gran dubte es deslletarà? Doncs no puc mentir. No ho sabem. A priori si la llet es dóna en quelcom que no sigui un bibe és possible queuna criatura petita no es deslleti. Però si la separació és de més de 3-4 dies les criatures poden perdre el reflex de succió. No té perquè passar però cal saber-ho.

Un recomanació molt estesa és deslletar abans o intentar introduir el biberó o oferir mésAC dies abans de la separació, perquè la criatura no pateixi. No val la pena fer mandangues. Per què torturant-nos dies abans? No val la pena, el dia de la separació serà difícil i dur per tots, però serà el moment. Avançar esdeveniments només porta patiment.

*AC/ Alimentació Complementària

stats