Criatures 12/03/2011

Japó, de nou la tragèdia

2 min

Fa poc més d'un any parlàvem de la importància de no enviar llet a Haití Tot i que la realitat de Japó no és la mateixa que Haití i tot i que Japó és un país ric que podrà recuperar-se d'aquesta tragèdia amb més facilitat que la població haitiana, és molt possible que les ONG internacionals facin cap al país per ajudar en aquesta situació d'emergència.

L'any passat quan el terratrèmol d'Haití ens va sacsejar a tots, la Maria va decidir que era hora de trencar la guardiola i fer una donació a una ONG per ajudar a reconstruir les vides dels haitians.

La guardiola va regalar-li 20 euros i 20 que vam aportar a l'Abril (ella també volia col·laborar tot i no tenia guardiola) i vam anar a la caixa d'estalvis a fer la donació. Nosaltres som socis i col·laboradors de la Fundació Vicky Sherpa, però no ho som de cap ONG que es dediqui a actuar en temes de catàstrofes humanitàries. Aparentment, podíem fer la donació a qualsevol ONG coneguda, però la realitat és que no totes són iguals.

I vosaltres col·laboreu amb cap ONG? Sabeu quina és la seva política en aquests temes? Sabeu quin ús en fan dels diners? Sabeu si compren llet artificial amb aquests diners? Sabeu si la seva principal preocupació és fomentar l'alletament? O potser distribueixen de manera arbitrària la llet artificial?

Pot semblar un tema banal, però ja hem comentat en altres entrades que la llet artificial repartida de manera arbitrària i sense control pot fer més mal que bé. Per temes d'ètica i de coherència pregunteu a la vostra ONG quina és la seva política d'actuació en aquests casos, pregunteu què fan amb els vostres diners.

Per si voleu fer una donació us informo que l'ONG Savethe Children té un pla d'actuació coherent pel que fa a la lactància materna i, en cas de desastre humanitari, saben de la importància de mantenir l'alletament per evitar encara més víctimes.

Si sabeu de més ONG's que segueixin aquesta política us agrairé que ho comenteu per tenir una llista d'organitzacions amigues de les criatures i les mares.

stats