Som la llet

Alba Padró i Arocas

Infermera, una Guinness!

Res que tingui gust amargant m'agrada. No m'agrada: el cafè, la tònica, las aranges, la cervesa... Si m'arriben a fer beure cervesa per tenir mésllet estic segura que no hagués sobreviscut al primer glop ni a la lactància!

Mariah Carey ha tingut bessonada. De la vida d'aquest noia en sé menys i res. Sé que és cantat i dela seva vidapoca cosa més. Però un incident ha despertat la meva curiositat per aquesta dona.

A veure si puc explicar el que diuen que ha passat sense complicar-nos massa la vida. Mariah Carey és ingressa en un hospital el 28 d'abril per donar a llumles seves criatures.Uns diuen que abans de parir, altres que després de parir, una infermera lisuggereix que per tenir més llet, recordeu que són dos,seria bona idea prendre "una" cerveseta.

I embolica que fa fort! Els rumors comencen a correr,que si està borratxa, que si a més de alcohol pren drogues i com no pot ser d'altremanera els comentaris arriben a orelles de serveis socials que es personen a interrogar el pare de les criaturetes. Que per suposat negaidesmenteix els rumors i, es queixa de la mala baba de la gent i dels periodistes!

Hehehehe que bo! Això de fer mare lactant famosa és una creu!

Però la pregunta és serveix de res la cervesa?

Quan vaig tenir la Maria i tot i que ella creixia com un toixó, no em podia treure llet. Després d'una batalla cos a cos amb el tirallets aconseguia treure'm l'escàs volum de 30ml com a molt 40 ml! Era depriment. Així que com que havia sentit a dir que el llevat de cervesa augmentava la producció de llet, vaig fer-me conillet d'índies voluntari.

I com que una creu en el poder de la ment i en la suggestióvaig fer un experiment seriós. Vaig enviar el meu sofert ajudant ( el pare de la criatura i marit de la conilleta d'índies) a la farmàcia a comprar el llevat de cervesa en càpsules i una capsade vitamines amb el mateix format. Li vaig demanar que sense dir-me què era què em donés durant7 dies dues pastilles del primer producte en cada menjada.

I així vaig començar amb la primera sessióde substància i esperant resultats. Però res de res. Seguia amb la meva minsa producció de llet que no em permetia deixar al nena amb els seu pare ni una hora.

Vam acabar la primera setmana i vam començar un dilluns amb l'altre substància. El primer dia res de res, tot igual 40ml. El segon dia em va semblar que notava els pits més ferms, i finalment al tercer dia vaig passar de 40 a 70 ml

L'ultima setmana havia estat prenent el llevat de cervesa? O eren les vitamines? Quin dels dos productes m'havia augmentat la producció de llet!

Era el moment de fer comprovacions! I sí, el que vaig prendre la segona setmana era el llevat!Funcionava!

Ara calia fer el segon experiment. Veure que passava en deixar de prendre'l. I el que va passar va ser devastador. Vaig tornar a la meva minúscula i vergonyosa producció.

Així que quedava demostrat que funcionava però els seus efectes eren limitats al seu consum i tampoc eren extraordinaris, augmentar 30ml entre els dos pits tampoc em permetia tenir llet per alimentar a totes les criatures del barri però sí em permetia sentir-me una mica més orgullosa de les meves capacitats.

En el meu cas canviar el llevat de cervesa per cervesa era impensable, ecs quin fàstic. Per mi un glop de cervesa és una tortura no un plaer, però entenc que a qui li agrada si li expliquen que a més de ser un paler pot ser una ajuda per tenir més lletés com un regal caigut del cel!!

Pobre Mariah ella que es veia a la glòria amb una criatura a cada teta i una Guinness en canyeta que és més xic! Ai!! Mariah, ens han dit que has fet un experiment per saber si la cervesa et feia produir més llet o era un mite. Ja veus que el llevat augmenta la prolactina en sang però el que no et van dir es que les cerveses "sense" fan el mateix efecte i fins i tot en càpsules et donen la mateixa alegria productiva evitant les xafarderies als passadís del hospital.

Ja sabeu que el "m'han dit que ha fet" sempre porta problemes!