Som la llet

Alba Padró i Arocas

Hereditum

-

Des de fa uns anys hem ajudat a moltes mares a solucionar el dolor i les mastitis amb probiòtics. Avui un pas més.

-

Com us deia fa anys que els probiòtics han estat els nostres aliats a l’hora de resoldre mastitis clàssiques, les que produeixen a la mare febre, malestar general, dolor, envermelliment d’una zona del pit... I també de les mastitis subclíniques que cursen només amb dolor: punxades agudes al pit, sensació de cremor però sense més simptomatologia associada.

El primer pas va ser entendre que aquesta darrera simptomatologia era també una mastitis tot i que no curses de la manera típica. Les mastitis són una disbidosi bacteriana i les manifestacions clíniques poden ser diferents.

També va ser complicat fer-se a la idea que les càndides que pensàvem que eren les causants d’aquest dolorsord no ho ereni que tractar els símptomes amb antifúngics o amb productes pensants per altres tipus de candidiasis (oral, vaginal) no era adequat.

Ens vam adonar, com us explicava en aquesta entrada que aquestes infeccions/mastitis responien molt bé als probiòtics, concretament als lactobacils reuteri. Els probiòtics són considerats complements alimentaris no medicaments, per tant no estan lligats a una recepta mèdica i es poden adquirir amb facilitat a les farmàcies. Els lactobacils reuteri eren els que empíricament ens funcionaven i tot i no tenir cap mena d’estudi que avalés el seu funcionament sabíem que les mares que els feien servir milloraven el seu estat en pocs dies.Encara que hi ha llocs on fan analítiques de llet materna, el no poder comptar amb un anàlisi de la llet i el seu antibiograma ens obligava a treballar a ull.

Si el dolor era lleu o moderat, o les clivelles no eren terribles, el tractament amb probiòtics reuteri, i després de avaluar altres aspectes com la postura, l’agafada al pit etc... semblava miraculós! En pocs dies veiem com el dolor desapareixia i com les clivelles remetien.

Quan el dolor era molt potent o les ferides importants, penseu que a vegades em vist mares que les falta un tros de mugró, els probiòtics no eren suficients i calia que el metge receptes a aquesta mare antibiòtics adequats, no els habituals que s’ha demostrat que gairebé sempre empitjoren el quadre inicial.

També hem vist mares que els calia prendre probiòtics de manera intermitent perquè si no ho feien així, les bactèries causants del dolor i les mastitis es multiplicaven amb rapidesa i la situació de dolor reapareixia.

Bé, doncs ara dir-vos que comptem amb un lactobacil específic per les mastitis, ja siguin les de quadre clàssic o les subagudes que només causen dolor. Les mastitis es produeixen per un desequilibri en la flora bacteriana del pit, es produeixen per un augment de la concentració de certs bacteris i la desaparició de la resta de bacteris de la llet. Els conductes durant aquesta situació s’inflamen i s’omplen d’aquests bacteris aprofitats i causen dolor, obstruccions, clivelles, punts blancs…

El 75% de les mastitis estan causades per estafilococ aureus en el cas de les agudes i per estafilococ epidermidis en el cas de les subagudes o recurrents. Lactanza Hereditum és el primer probiòtic que contribueix a mantenir l'equilibri de la flora bacteriana de la glàndula, conté el lactobacil fermentum presenttambé en la llet materna. Aquest lactobacil és capaç de restablir l’equilibri de la flora mamària i sembla que redueix les tasses de recurrència de manera significativa.

Així que ja ho sabeu, comptem amb un nou aliat per solucionar dificultats!

ANTERIOR

En diferit

SEGÜENT

Fer la pipa