Criatures 08/04/2010

Han de ser els mateixos!

2 min

-

He estat llegint atentament tots el comentaris de la pregunta que han fet al fòrum.

Vas donar el pit o li vas donar biberó? Tenies clar què faries?

Hi ha moltes coses que em criden l’atenció i de les quals voldria parlar però el que més em crida l’atenció és que ambdues bandes ens sentim criticades i atacades. Es curiós que donem pit o donem llet artificial ens sentim jutjades per la nostra decisió. He llegit al fòrum els comentaris de les mares que opten per la llet artificial, també és senten criticades, observades i alliçonades per les que donem pit.

Jo puc jurar i perjurar que MAI he dit res a cap mare que optés per la llet artificial. No us negaré de totes maneres que a vegades quan veig donar biberons de mala manera; amb el bebè aguantant el bibe, amb la mare mirant a un altre lloc, amb la criatura asseguda al cotxet... em puja la mosca al nas i els budells se’m recargolen, però us puc prometre que tinc la boca segellada.

Tinc amigues que han donat llet artificial al seus fills i no han rebut per part meva el més mínim comentari reprovatori. No sóc una persona envalentonada; prefereixo veure, escoltar i callar. I com que no m’agrada ser atacada, no ataco.

Puc dir que les assessores que conec fan el mateix que jo, la nostra feina es basa en el “respecte” a les decisions de la mare siguin quines siguin, ens agradin o no. No jutgem allò que elles amb la informació a la mà decideixen. És la seva opció i no hi ha res més a dir.

I les que donem pit ens sentim constantment atacades per la nostra decisió; per donar el pit sense complexos, per allargar la lactància més enllà del que es considera oportú, per donar el pit en públic percelebrar la Setmana Mundial de la Lactància...

Per tant fem el que fem i triem el que triem ens fan sentir malament. D’això en podem deduir moltes coses:

  • Som nosaltres les que som unes paranoiques?
  • Si nosaltres no som unes paranoiques hi ha gent que ens assenyala amb el dit?
  • Si els dos bàndols afirmem que ens respectem... Hi ha un tercer bàndol que ens acusa?
  • Qui són?

Són els mateixos!!!!! No voldria equivocar-me, però aquest tercer bàndol acusador és el que ens fastigueja i boicoteja a tots; veïnes, botigueres, pediatres, tietes, avies, conegudes... I totes tenen el mateix en comú. O encara no són mares o fa tants anys que han estat mares que ja no ho recorden. En el cas dels homes, no són pares o bé ho van ser però només en dóna fe el llibre de família. Feu el favor de fer una llista d’aquests que us acusen de ser males mares per omissió, defecte o excés i comparem si són els mateixos!! Tinc la sensació que la llista de criticòlegs serà llarga i compartida.

stats