Som la llet

Alba Padró i Arocas

Formació teòrica per mares lactant: Levitació

La levitació és una de les capacitats que tota mare lactant hauria de dominar a la perfecció. Com ho porteu?

Alletar i collitar és magnífic. Alletar i que s’adormi plàcidament al llit, encara és millor. Veure’ls deixar anar al pit i continuar dormint és espectacular... Sortir del llit sense ser descoberta no té preu!

Sino teniu un matalàs model viscoleàstic. Si els vostre matalàs o somier fa xerrics i sorolletsquan intenteu sortir-ne i aquesta banda sonora activa el radar "cerca mares fugisseres” de les vostres criatures cal que comenceu ha assajar tècniques de levitació.

Així que anem per punts a falta de David Copperfield que ens alci:

Punt 1: Què és la levitació?

La levitació és l'acció de suspendre en l'aire el cos matern sense necessitat que un altre objecte físic mantingui al cos que levita o flota.

Punt 2: Per què serveix la levitació?

Una vegada alletada i posteriorment adormida la criatura sobre la superfície del llit familiar la levitació permet a la mare lactant sortir del llit sense ser detectada pel eficient i fi radar de la criatura. I permet a la mare realitzar durant, això sí un temps limitat, les activitats que desitgi, o no, però que no té més remei que realitzar si no vol que la seva casa i/o feina sigui un caos l’endemà.

Punt 3: Quan es triga a aprendre’n?

No hi ha dades exactes.... Siguem francs és difícil per no dir impossible, però mai es pot perdre l’esperança. Que jo no ho hagiaconseguit fer-ho en onze anys no voli dir que no es pugui. Entre nosaltres, m’han dit una amiga que una amiga seva té una cosina ho ha aconseguit. Si ella pot nosaltres hauríem de poder. Ànims companyes!

Punt 4: Els pares leviten?

Encara no se sap segur però els últims estudis ens indiquen que no en són capaços. El llit produeix en ells un efecte gravitatori extrem que causa una unió magnètica en grau extrem que els impossibilita realitzar qualsevol moviment durant 6 o 8 hores. Tampoc està demostrar que puguin o vulguin rodolar fora del llit per realitzar les tasques domèstiques habituals.

Punt 5: No em surt la levitació!! I ara què?

Com hem dit abans és una situació habitual que la levitació desitjada no es produeixi. Cal no deixar d’intentar-ho amb totes les forces però també cal recorre a les tècniques habituals per sortir del llit. Tot i que acostumen a ser força més sorolloses i detectades pels nostres petits mamífers.

Punt 6: Quines són les tècniques tradicionals?

No és cap vergonya que no ens surti la levitació. Així que és millor no descartar les tècniques tradicionals sorolloses. Sigui com sigui a vegades ens calen estergies per poder sortir del llit sense ser descobertes:

  • Estalviar per un matalàs nou d’aquests meravellosos de la NASA que no fan cap mena de xerric.
  • Treure el somier del llit, fer un tatami i sortir rodolant com una croqueta. Cal practicar prèviament en una pista americana homologada.
  • Deixar la teva roba ( suada) al costat de la criatura, hi ha qui diu que funciona.
  • Sortir del llit expirant tot l’aire dels pulmons a veure si pesem menys i flotem com un globus.
  • Adormir-se amb la criatura i deixar els plats bruts a la pica, la roba per planxar al cistell, el sopar a la taula, el bany per netejar, la pols per treure, les escombraries per llençar, les entrades del bloc per escriure... Afortunadament al dia següent tot serà al mateix lloc i vosaltres haureu gaudit d’un son reparador al costat d’un personeta tendre i dolcíssima.
  • Però si alguna ho aconsegueix que m’ho faci saber! Confesso que jo he practicant sovint el puntcinc. S’ha de tenir capacitat d’adaptació!