Som la llet

Alba Padró i Arocas

"Con Apego"

-

Tots els nous projectes fan il·lusió, i aquest 2015 ve carregat de projectes. Avui us puc parlar del primer.

-

Fa molts mesos em van proposar escriure un article per una nova revista. Era un projecte, només això un petit gran projecte. I per fi aquesta setmana tenim el projecte entre les mans "Con Apego". Per un moment vaig pensar que la revista no veuria la llum, ja que la idea era sortir al mercat al setembre de 2014 i mireu on som. Però la sorpresa va ser màxima quan vaig preguntar a una de les redactores si podia reutilitzar l’article que havia fet per la revista, parlant de la tornada a la feina, per un altre projecte i em va anunciar que no podia ser perquèla revista ja era a l’impremta!

Em va enviar una imatge de la portada i em vaig enamorar al moment! No veia el moment de poder-la tenir entre les mans. I de cridar que aviat existiria una nova revista per les famílies que pensem que hi ha altres maneres de criar.

La segona sorpresa va ser dimecres quan revisant el Facebookvaig descobrir la foto de la portada de la revista en un dels grups en que participo. Una mare l’havia comprat al quiosc.... Vaig copiar-li la fotopel meu mur i la sorpresa va ser majúscula quan es va començar a compartir, van aparèixer més mares que ja la tenien, tot era ple de comentaris i opinions, fotos...UAU!

El dimecres al vespre la vaig poder aconseguir no veia el moment de fullejar-la, estava tan emocionada que només podia passar pàgines, no em podia centrar en cap lectura perquè ho volia veure-ho tot. Em sentia com una nena el dia de reis quan vols obrir tots els regals de cop i jugar amb tots a la vegada. Quins nervis!

Fa uns mesos una amiga amb qui vaig poder comentar part dels meus projectes per aquest 2015 em va dir una frase que em encara em ressona al cap: “Els teus projectes tenen ètica”

I sí, participar en aquesta revista, igual que participar en el Viure en Família, són projectes ètics, en els que em sentofeliç, còmoda i satisfeta de poder participar cada vegada que em requereixin.

Perquè són revistes onel que prima és el respecte, on no hi ha directrius mecàniques de criança, on es parla de sentiments i respecte. I on tampoc hi ha publicitat de marques de llet artificial o farinetes, on es recomanen llibres que jo mateixa tinc a la meva “biblioteta”. Perquè de la mateixa manera que vam rebre els primers llibres guanyadors del concurs de contes de la Federació Catalana de Grups de Suport a la Lactància com aigua al desert sento el mateix al fullejar“con Apego”.

Tinc uns dossiers (adjunto fotos) que vaig fer quan la Maria era molt petita i em pirrava per comprar revistes sobre bebès i maternitat. Quan em vaig començar a adonar de com n’era de complicat per una mare poder formar-se un criteri llegint certes revistes.Em resultava contradictori llegir sobre les bondats de la lactància materna i immediatament després topar-me amb dos pàgines complertes d’informació sobres les bondats de x marca de llet artificial. I em centro en la lactància perquè es el meu tema però podríem parlar de qualsevol altre tema relacionat amb la criança dels nostres fills.

Desitjo llarga vida a “Con Apego” i al Viure en Família, llarga vida a les publicacions fetes amb cura, dedicació i amor, molt d’amor!

SEGÜENT

13