Som la llet

Alba Padró i Arocas

Comença la festa

Avui una entradaespecial per acabar la setmana! Bé a mi no se'm acaba fins diumenge a les 16h

Avui és el dia. Aquesta nit a Mataró és la gala dels Premis Bloc i cap allà i anirem: la germana d'un servidora, el marit d'una servidora i una servidor! Bé. Vull dir moltes cosses abans del moment clau.

Anna Homs, moltes gràcies per animar-me a participar sense la teva informació no seria ni finalista. Petons guapa i mil més per la Martina!

Ser finalista per mi ja és un premi, qui m'ho hauria dit! No us podré agrair mai la feina que heu fet aquests dos mesos per aconseguir que el bloc anés sumant vots. Ha estat una cursa de fons i no us puc negar que en molts moments hauria tirat la tovallola però sempre hi ha hagut una de vosaltres per rescatar-me del sotrac i fer-me veure que valia la pena seguir pidolant vots com els coloms pidolen molles de pa.

GRÀCIES, vosaltres sou el meu premi. Gràcies per llegir, compartir, deixar-me, opinar, renyar-me, emocionar-me... gràcies per fer aquest bloc amb mi entrada a entrada.

No sé pas que passarà aquesta nit, de fet no sé ni quin és el premi oficial però jo em sento molt afortunada per poder compartir tantes coses, per tenir un espai un puc dir el que vull i tot i que a vegades resulta esgotador tenir que planificar i escriure tantes entrades el premi és molt més gran i val la pena. A més aprenc cada dia moltes coses i no hi ha res que m'agradi més en aquest mòn!!

Passi el que passi aquesta nit us ho farem saber. De totes maneres en aquest enllaç podeu seguir la gala minut a minut.

I la festa continua!!! El diumenge celebremelcomençamentde la Setmana Mundial de la Lactància Materna. Des d'ALBA tenim una festa muntada per tota la família! Per grans i per petits per les famílies que donen pit i per les que no. Una festa on tothom és benvingut! Tothom menys la pluja, creuem els dits.

L'hem celebrat durant 10 anys al Parc de la Ciutadella, però aquest any, per causes alienes a l'organització ens ha estat impossible mantenir la mateixa ubicació. Així que aquest any la celebrarem al Parc del Nord.

Cada any la Setmana mundial de la lactància materna, que se celebra a tota Espanya a la vegada, té un lema. El d'aquest any és "CAP A UNA ATENCIÓ HUMANA DEL NAIXEMENT I LA LACTÀNCIA”

L'objectiu de difondre que es la IHAN, tant a nivell hospitalari com en centres de salut.

La IHAN (Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància) determina deu passos que han de complir obligatòriament els centres hospitalaris i maternitats per tal de garantir un adequat nivell de qualitat assistencial a totes a mares després del part i inici de la lactància, que són els següents:

1. Disposar una política per escrit relativa a la lactància natural

coneguda per tot el personal del centre.

2. Capacitar a tot el personal per dur a terme aquesta política.

3. Informar a les embarassades dels beneficis de la lactància materna i com realitzar-la.

4.Ajudar a les mares a iniciar la lactància en la mitja hora següent al part.

5. Mostrar a la mare com s'ha d’alletar al nen i com mantenir la lactància fins i tot si s'ha de separar del nen.

6. No donar als nounats més que la llet materna.

7. Facilitar la cohabitació de la mare i el fill 24 hores al dia.

8. Fomentar la lactància a demanda.

9. No donar als nens xumets als nens alletats.

10. Fomentar l'establiment de grups de suport a la lactància materna i informar les mares per tal de que es posin en contacte en cas necessari.

A l'any 2007, l'OMS i l'UNICEF van actualitzar els requisits per tal de que els hospitals acreditats com IHAN afegissin tres nous criteris globals, un d'obligatori compliment i dos opcionals, a criteri de les circumstàncies de cada país:

1. Compliment del Codi Internacional de Comercialització de Succedanis de Llet Materna.

2. VIH i alimentació infantil (opcional).

3. Humanització de l'Assistència a la mare durant el part (opcional).

Esprem que cada més hospitals públic i privats siguin IHAN, d’aquesta manera podrem garantir el millor inici de la lactància per totes les criatures. A Catalunya només hi ha5 hospitals IHAN: Hospital Josep Trueta, Hospital Joan XXIII, Hospital de Granollers, l’ Institut Universitari Dexeus i l’Hospital Comarcal de Mora d’Ebre.

Us deixo, però us prometo que com abans possible pujofotos d’ambdues coses. Creuem els dits!

UN PETÓ GEGANT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ANTERIOR

12.000