Criatures 08/01/2014

Entre el 13 i el 14

3 min

-

Ei!! Com anem família!!?? Torno a la meva rutina setmanal després del meu silenci durant les vacances de Nadal però us juro que he estat a punt de trencar-lo diverses vegades!

-

No ha estat pas un Nadal tranquil a nivell de lactància i notícies relacionades, de fet m’he mossegat la llengua aquests dies i no he deixat els meus dits sobre el teclat perquè un potent sentiment de ràbia ho envia tot i les coses en calent no es poden explicar mai bé.

El 13 acaba amb frustració i amb sensació de paranoia. Ja sabeu que m’he queixat i he protestat en contra de la recollida de llet artificialper part dels Bancs d’Aliments. Segueix sent des del meu punt de vista totalment incoherent i innecessari. Vaig enviar un mail amb informació i demanant el perquè de la seva actuació, la seva resposta va ser totalment descoratjadora: ells també pensen que la millor alimentació és la llet materna i la utilització d’aliments frescos, però que malauradament la situació actual és complicada i la gent es troba en situació de pobresa extrema i ells només fan que ajudar per pal·liar aquesta situació.

I jo llegia això amb cara de besuc al forn. Toc, toc, toc....què hi ha algú? Justament perquè la situació és greu cal fer ús d’aliments oportuns, disponibles i gratuïts! Potser la llet materna? Nooooo Padró que no saps que la llet artificial en situació d’emergència i fam és la millor opció (ironia on) Però és que ningú pensa fer res? No em sembla normal el silenci sobre aquesta situació. Indignada envio mail a Save the Children España. A veuresi ells que tenen un pla magnífic per aconseguir potenciar l’alletament en zones de catàstrofe, ells saben de l'importància d'aconseguir la millor nutrició per les criatures en risc de malnutrició. Doncs sembla que això només val pel Tercer Món perquè a casa nostra la resposta és el silenci. I qui calla atorga?

I jo sóc una mica paranoica, no sé si mai ho havia comentat i a vegades veig conspiracions on no hi són però segueixo pensant que tot plegat fa olor de socarrim. Les vendes de llet artificial porten un parell d’anys baixant, perden ingressos i els cal fins i tot buscar-se la vida en altres mercats internacionals perquè aquí ho tenen negre. Però de cop i volta la llet artificial al nostre país sembla absolutament necessària. De fet em sembla que caldràdonar-los les gràcies i tot per alimentar a les nostres criatures,què faríem sense ells, pobres criatures que es moririen de gana (mode ironia on) perquè en aquest país les dones no fan llet, o no volen alletar. I no em serveix l’excusa que les mares treballen mil hores al dia i no poden alletar, no cola!

I ara els llops porten pell de xai i a més es dediquen a fer campanyes com les de les imatges, on salven el món amb el beneplàcit de la AEP (siiii! De l’Associació Española de Pediatra) campanyes on es demanen clics per aconseguir donarbibis de llet 2, 3 (evidentment la 1 no poden) als nens que es moren de gana. I de pas i per convence'ns que ells recolzen l’alletament fan campanyes com aquestes on regalen samarretes de lactància, això sí amb el logo de la llet artificial. Que macos!

Després llegeixo en altres blocs qui són els patrons del Banc d’Aliments i la cosa quadra cada vegada més. Certament si jo formo part de l’empresa Malalletdepot no intentaré promocionar l’alletament matern, oi? O potser em dedicaré a “regalar” la meva mala llet?

Després i per rematar truco als supermercats on feien recollida de diners per comprar productes pel Tió Solidari. Em faig la bleda sol·leiada i pregunto si cal que sigui una llet concretao serveix qualsevol llet artificial. En aquesta trucada una noia, molt amable, em diu que ells el que fan es entregar els diners al Banc d’Aliments iells compren a una determinada marca de llet artificial que de pas, em senyala amb una innocent simpatia elsva bé perquè la empresa els fa un descompte en las seva compra.

A cagar!

Així que ja veieu començo el 14 descoratjada, formigueta i molt tipa.... però no penso pas quedar-me callada.

stats