Criatures 31/01/2022

“Fer canyos”

El bonic art de “colar-te la bola”

2 min
Jugar a fer "canyos" pot ser molt divertit i és una bona manera de fer exercici

Tinc amics especialistes en jugar a fer-nos canyos quan anem pel carrer i tenim qualsevol cosa xutable als peus. Per tothom que no sàpiga que vull dir quan dic canyo, no és més que aconseguir passar una pilota per dins de les cames d’una altre persona (per això es fa servir molt quan jugues a futbol ).

Aclarit això, només queda dir que fer canyos a algú es pot convertir en un joc molt divertit i on el repte es pot anar augmentant fins on arribi la vostra imaginació. Si en voleu una bona mostra, mireu l’Indi Cowie com ho fa sense que se les persones que hi ha passant per davant d’ella s’adonin ni que els hi fa! 

Indi Cowie Soccer Nutmegs

Per començar

La manera més fàcil de començar es que algú es posi amb les cames obertes al passadís de casa i aneu provant de passar-li una pilota per dins. 

Us recomano començar amb les mans, i una pilota de mida mitjana que passi sobradament entre les cames. Quan això sigui fàcil comenceu a fer variants en la manera que esteu llançant. Proveu de xutar la pilota, de posar-vos d’esquena, de llançar vosaltres per sota les cames, d’estirar-vos, de fer-ho amb els ulls tancats...

Després podeu provar amb pilotes més grans i que com que no passaran tant fàcilment, us requeriran que afineu més la punteria.

Si teniu pilotes que rebotin o rodin de manera estranya, també ha arribat el moment de fer-les servir!

Afegim moviment!

Quan vulgueu pujar el nivell del repte, podeu començar a provar de fer el mateix però amb les persones que tenen les cames obertes en moviment. 

Imagineu que us poseu tots a caminar pel menjador mentre una persona us va intentant colar coses entre les cames com fa l’Indi Cowie.

Alguna cosa semblant a això van fer en aquest joc que es va inventar l’alumnat de CAFE del Tecnocampus i que consistia en que un grup de persones estaven caminant a poc a poc dins d’un espai delimitat amb una línia. Al mateix temps, l’altre equip intentava llançar pilotes per sota les cames dels que caminaven. Quan ho aconseguien, els eliminaven de la partida. Quan les persones de dins de l’espai estaven totes eliminades, canviaven els rols. Qui guanyava? L’equip que aconseguia eliminar a l’altre equip més ràpidament.

Imagineu què passaria si camineu cada cop més ràpid, si les pilotes són diferents, si en lloc de pilotes ho fem amb mitjons que no rodolen perfectament... 

A partir d’aquí ja és quan us passarà com a nosaltres i no podreu anar caminant pel carrer sense que cada cop que tingueu alguna cosa xutable als peus li intenteu fer un canyitu a algú! Benvinguts al meu món! ;)

stats