Puces a les butxaques

Anna Castells

Quin ha marxat?

Zoom

L'altre dia vaig estar xerrant pel facebook amb una amiga de quan anava a l'escola: la Míriam Peralta.

Sí, sí, tambépracticoaquesta esport de risc que són les xarxes socials!

Esport de risc, però molt útil i inspirador a vegades...com aquest cop amb la Míriam.

Després de l'intercanvi de missatges que vem anar fent al llarg d'un parell o tres de dies, em va portar a pensar amb "records del cole".

Aix!Quinsmoments! Una cosa em va portar a l'altre i vaig acabar somrient en recordar les festes que fèiem a casa elsamics de la classequan era l'aniversari d'algú. I evidentment, això em vadura pensar "a quejugàvem" entre lesparetsde la casa dels altres que permetia que les famílies hi seguissin vivint un cop havíem acabat la celebració!

Com us podeu imaginar...tinc una bateria de jocs que us passaré a explicar!

El primer és el Quin ha marxat? , i no sé si el vam jugar a alguna festa d'aniversari de la Míriam, però si no era la seva, de ben segur que ella també hi era!

1. Es col·loquen molts objectes sobre una taula (poden ser d'igual tipus o els més variats que trobem).

Quan diem molts objectes podem estar parlant d'una vintena, però caldrà adaptar el nombre d'objectes a la capacitat que tinguin els jugadors per a que el repte sigui difícil però realitzable!

2. Tots els jugadors es miren els objectes amb atenció durant 1 minut, i acte seguit, marxen a una altre habitació de la casa

3. El que fa de "mare del joc", treu un objecte dels que hi havia a la taula i deixa la resta tal i com estaven.

Si voleu pujar el grau de dificultat, podeu moure la resta d'objectes que deixarem a la taula

4. Els jugadors tornen a mirar la taula i el primer que endevina quin objecte falta, ha guanyat!

Podeu fer que el que guanya sigui el proper que fa "de mare del joc" i treu l'objecte.

Aquesta proposta s'assembla molt a un altre joc que es diu La fotografia. En aquest cas, no es juga amb objectes si no amb un grup de persones que es col·loca com si li anessin a fer una "foto". Un jugador fa el paper de fotògraf i els va organitzant fins queestan"de foto". Llavors, marxa i els que estaven formant part de la imatge s'intercanvien els llocs o canvien de posició alguna part de l'escena. El jugador que ha marxat ha de tornar i endevinar quin és el canvi que s'haproduït.

Aquest tipus de jocs, com diria la Míriam: "a més de fer passar una bona estona, potencien la capacitat de concentració i retentiva dels participants". I té tota la raó del món. No oblidem que jugar és una de les millors eines que tenim per aprendre i desenvolupar les nostres capacitats!

Si heu provat algun dels dos o bé en coneixeu algun que s'assembli, no dubteu a deixar-nos algun comentari... ja ho sabeu!

Nota: La imatge dels objectes l'hem tret d'un article de l'Agenda d'Òmmnium Cultural que parla d'una exposició d'objectes desclassificats