Puces a les butxaques

Anna Castells

Què va passar abans?

Foto 16-3-15 19 43 01 Zoom

Foto 16-3-15 19 43 01

A vegades fer una versió pròpia d'un joc de taula pot ser més que recomanable per treballar alguna cosa que ens interessi a una classe o per aprendre quelcom que no hi ha manera de recordar.

Fa un parell de setmanes xerravade les possibilitats que tenia un joc com el "Time line" per coses com aquestes.

És un joc amb una mecànica molt senzilla i que enganxa prou per a que aprenguis sense adonar-te'n mentre descobreixes fets curiosos que han passat a nivell històric.

Us explico com és, com el podeu fer i com es jugai així podreu entomar la meva proposta per a que us feu el vostre "time line" . Us pot ser molt útil per jugar a casa o per fer un regal a algú. Ja ho veureu!

1. Us calen cartes que tinguin un fet per una cara i per l'altre la data en que va passar.

Podeu fer les cartes amb fotografies de familiars on anoteu al revers la data d'aniversari, amb fets històrics que cal que els jovesde casa aprenguin per una assignatura a l'escola, els fets de la vida d'una persona que esteu coneixent, els fets més rellevants de la història familiar...

2. Un cop fetes, repartiu 7 cartes a cada jugador (si la baralla de cartes que heu fet no és tan gran, repartiu-ne menys o poseu algun carta "comodí"que et permeti mirar una data del revers). Heu de posar les cartes sobre la taulade manera que es vegila cara on hi ha "el fet"ino es pugui veure la data en que es va produir.

3.El jugador que escolliu comença agafant una carta de les que té a les mans i la col·loca al mig de la taula.

4.El següent jugador mira les seves cartes i tria quina vol jugar. La posa al costat de la que ja hi ha a la taula. Si la col·loca al seu costat esquerre, és que creu que el fet va succeir abans que el que ja està posat. Si la posa al seu costat dret, és que creu que va passar després.

5.Es gira la carta i es comprova si va passar abans o després. En cas que hagi encertat, la carta es queda al lloc i el jugador té una carta menys. En cas que s'hagi equivocat, la carta es posa al lloc que li pertoca i el jugador agafa una carta de la pila.

6.És el torn del següent jugador. Aquest podrà posar una carta davant, darrera o al mig de les dues que ja hi ha posades is creu que el fet va passar "entre un i altre".

1352233593594_10097229.jpg Zoom

1352233593594_10097229.jpg

7. Guanya el jugador que es queda sense cartes.

Què, a que és fàcil?

Jo estic rumiant a qui li podria fer un regal d'aniversari amb el time line de la vida familiar... crec que a totsencantaria veure la nostra història i jugar-la!

Amb la meva memòria per les dates... de ben segur que perdo la partida!!

Nota: les imatges són pròpies i tretes d'aquíi si voleu una versió digital per jugar la podreu trobar aquí