Puces a les butxaques

Anna Castells

Què hi ha entre nosaltres?

L’altre dia vaig anar amb uns amics a jugar a Tamborí de platja. Jo era la única que no tenia ganes d’agafar el tamborí i vaig aprofitar per provar diferents jocs que pot fer un sol jugador amb unes cartes…buaj! Quina feinada escollir quin us explico avui! Al final em vaig quedar amb l’”As amb as”.

Per què? Perquè és un joc que vaig fer moltes vegades quan era adolescent! I si el fas bé, et permet descobrir “que hi ha” o “que s’interposa” entre tu i la persona que t’has enamorat!

Sí…ho confesso, hi he jugat molt…i no us diré quants cops s’ha fet realitat el que jo volia, quants he encertat el que passava realment, …massa personal. Sí que us diré que hi he passat moltes estones de riures i de fer-lo a amics i amigues. És una molt bona proposta per passar l’estona comprovant que en serà de la teva vida amorosa o la dels que t’envolten.

A més a més, i posats dins el món adolescent, si el que “tira les cartes” té una mica de gràcia i sap fer divertida l’estona, es pot convertir en una manera diferent de tenir un paper dins del grup d’amics. Sempre hi ha el/la guapa del grup, el/la líder, el/la simpàtica, … i aquell/a que sap no avorrir-se mai. Ja us asseguro que jo no he estat mai a guapa del grup!

Com es juga?

1. Agafa una baralla de cartes (tant fa si és de póquer o espanyola) i barreja-la pensant en la persona de qui t’has enamorat.

Si li fas a algú altre, cal que sigui aquest qui barregi les cartes.

2. Al mateix temps que barreges, escull quins dos asos sereu “tu” i l’”enamorat”

Si li fas a algú altre, cal que sigui aquest qui esculli els asos.

3. Agafa les cartes barrejades i comença a posar-les cara amunt d’una en una fent una filera.

A la filera has de posar tantes cartes com lletres té el nom de la persona que et “fa tilín”. Per exemple, si es diu Pau, posaràs 3 cartes cara amunt; si es diu Maria, seràn 5, …

4. Quan hagis completat la primera filera, comença a fer la segona i així cada vegada.

5. Cada cop que la carta que posis “toqui” amb una carta del mateix valor, es retiren les dues del joc. Per “tocar” només cal que faci contacte per un dels costats o per una cantonada.

Zoom

Per exemple, a la imatge, per poder treure la carta que "es posés" ara, aquesta hauria de ser un 5, un 3, un 8 o un 2.

5. Quan treus un parell de cartes, es recol·loquen les que hi ha a continuació per omplir els buits que han quedat (i si es troben nous emparellaments es van treient i recol·locant fins que no se’n poden treure més).

Per exemple, si a la imatge hi col·loquem un 5, es tocaria amb el 5 de la segona filera i els trauriem. El 3 ocuparia el lloc del 5, el 8 el del 3, el 8 (de la següent filera) el del 8, el 10 el del 8, el 2 el del 10… Fent això, els dos vuits es toquen. Els treiem, i tornem a recol·locar les cartes…etc.

6. La dinàmica continua així fins quedar-te sense cartes a les mans.

7. Cal tenir en compte que si surten els dos asos que has escollit, són els únics que no has de treure del joc (estariem eliminant-nos a noslatres mateixos i als nostre “amor”!)

8. Un cop no et quedin cartes a les mans, busca els asos i mira les cartes que hi ha entre ells. Comencen les intepretacions!

- Si els dos asos queden junts: res s’interposa entre vosaltres o no hi ha res entre voslatres! La lectura dependrà de com hagis fet la pregunta o a qui li donis la resposta…

- Si entre els asos hi ha cartes: cal mirar de quin tipus són: Si són “copes” o “cors” vol dir que hi ha amor entre els dos. Si són “espases” o “piques” vol dir que la gelosia es troba entre vosaltres. Si són “bastos” o “trèbols”, hi ha baralles en la relació. I si són “ors” o “carró” hi ha algun que altre problema econòmic.

No cal que us digui, que sense les interpretacions amorosestambé és una molt bona manera de passar l’estona.

L’objectiu en aquest cas és aconseguir que els dos asos quedin junts sense cartes entre ells. Si a més, també us quedeu sense cartes davant o darrera els asos (vol dir que les heu emparellat totes) encara millor perquè és molt difícil!

Molta sort… i molt d’amor per tots!

ANTERIOR

"Fiauuuu!!"

SEGÜENT

My country