Puces a les butxaques

Anna Castells

"Fiauuuu!!"

Zoom

Quin soroll fa una bala que surt d'un revòlver de cowboy? Pinyauuuu! (Segur que tots hem fet el mateix, perfecte!)

I un raig espacial que dispara una nau interestel·lar? Uops! Aquest ja no està tant clar...jo em quedo amb un: Fiauuuu!!

Al joc que us explicaré avui té a veure amb raigs espacials i m'hi van fer pensa en Victor G. i l'Isra G. durant una nit de "fer el got" tranquil·lament. Una trobada d'aquelles en "petit comité" amb amics de la facultat.

Un cop fet el joc ritual de cada cop que els veig de "veure qui recorda els noms dels fills dels amics que no han vingut per a que no se'ns oblidin", vaig fer-los servir de consultors per pensar el joc d'avui i aquí el teniu...Fiauuu!

La batalla espacial.

Es tracta d'un joc de paper i llapis molt senzil:

1. Agafeu el full de paper en vertical i plegueu-lo per la meitat de dalt a baix (mirant-lo en vertical, el plec ha de quedar com una línia que va de dreta a esquerra).

2. Cada jugador dibuixa una "nau nodrissa" a algun lloc de la seva part del full. On vulgui. La forma més comú de fer-la és com un "ou ferrat" però podeu fer-la com vulgueu. És importatnt que les dues siguin de les mateixes característiques aproximadament.

3. Cada jugador dibuixa 5 "naus espacials" a la seva part del full. On vulgui.Acostumena fer-se com unes "rodonetes".

4. Pertorns, cada jugador dispara: Fiuauuu!

Com? Fa una creu que quedi ben dibuixada a la seva meitat del full. Plega el paper, i per la part de darrera repassa el lloc on ha fet la creu. En fer aquesta acció, la "creu" queda marcada al costat del paper del jugador rival: Fiauuu...aquest és el lloc on ha disparat!

5. Cada jugador pot disparar a qualsevol nau menys a la "nodrissa". Aquesta només podrà ser atacada quan totes les naus espacials han estat tocades.

6. Si el jugador que dispara toca una nau contrària, pot tornar a tirar. Si no la toca, és el torn de l'altre jugador.

8.Quan un jugador toca el centre de la "nau nodrissa", guanya la partida

Zoom

Quanta estona podeu estar jugant? Jo...n'hi he passat força hores al llarg de la meva vida escolar!

Nota: la primera fotografia està treta d'aquest enllaç