Puces a les butxaques

Anna Castells

Buscant tresors

Zoom

Avui us proposo que feu "geocaching". Sabeu de què parlo? Segur que sí.

Potser no amb aquest nom, però de ben segur que tots heu buscat un tresor alguna vegada oi? Doncs llavors ja sabeu de què estic parlant...

La geocerca(geocaching ) consisteix en la cerca de tresors que hi ha amagats pel món. Us explico ràpidament com funciona.

Una persona agafa una caixa o recipient de plàstic (per si plou) i a dins hi posa: una llibreta, un llapis i algun petit objecte. Ja té un tresor preparat. Ara l'ha d'amagar a qualsevol lloc que cregui que pot ser divertit de buscar. Després, ha de publicar les coordenades que es troba el tresor per a que la resta de persones el puguin trobar.

Quan algú troba un tresor, apunta el seu nom i la data a la llibreta i pot canviar l'objecte que hi ha dins per un de propi. Quan ho ha fet, torna a deixar el tresor al mateix lloc on era per a que altres el puguin trobar . NO cal dir que això darrer és molt important...

Zoom

La meva proposta agafa dues línies d'acció a partir d'aquí:

- Si no teniu ganes de sortir de casa: feu un tresor i amagueu-lo per dins de casa. Deixeu una nota amb la pista que portarà a trobar-lo i repteu als vostres familiars a jugar. Què us hi trobareu quan el torneu a mirar?

Quan tots sapigueu jugar, feu un parell de tresors cada un i repetiu el joc intentant trobar-los tots.

Potser els reis de l'any vinent us deixaran els regals amagats i caldrà fer geocerca per trobar-los?

- Si voleu sortir a fer un volt: instal·leu-vos a un telèfon amb GPS una aplicació de "geocaching" (totes són senzilles d'utilitzar) i mireu on teniu els tresors més propers. Posaria la mà al foc que descobrireu que teniu tresors a menys de 10' de casa. Què espereu per sortir a buscar-los?

Cap dels que teniu a casa es podrà resistir a jugar buscant tresors, ni remugaran perquè els pares volen anar a passejar...

A mi m'ha servit per afegir un component lúdic a les passejades, i de fet, haig de tornar a buscar un tresor que no vaig trobar perquè se'm va fer de nit... no trigaré a tornar a la muntanya!

Per això, joagraeixo a en Martín A. la seva "empenteta" per buscar el meu primer tresor, i als que m'han acompanyat buscar-los, els dic... per quan el proper? Anem a buscar aquest tenim pendent?

I vosaltres.. què, us hi poseu?Ens enviareu imatges dels tresors que feu o que trobeu?

 

Nota: Trobareu aplicacions geocerca per Android , iPhone, ...