Criatures 19/10/2016

La Connexió Panxa-Criatures

Roser de Tienda
2 min
La Connexió Panxa-Criatures

L' avantatja de ser mare de família nombrosa és que mai saps com s'acabarà el dia. Avui, així perquè sí, la meva gran independitzada, m'ha convidat al cinema. "-Mama que fan "Un Monstruo viene a verme em diu ella tota dinàmica.

Jo, que ja us he dit que visc amb la sorpresa i l'acceptació com un mantra, sobretot si m'agafa en el moment de posar la rentadora, torno a ficar la roba al cubell de la roba bruta i li dic a l'Estupendo que la gran té mamitis i que me'n vaig amb ella al cinema.

L'Estupendo ha après a conviure amb el terme mamitis i per ell té la mateixa evidència científica que l'otitis o la tendinitis, així que ho entén perfectament, que la connexió panxa-criatura és un fet que va més enllà dels nou mesos d'embaràs i que només podem curar la mamitis les mares.

La connexió panxa fa que les mares pugem el volum del mòbil cinc segons abans que la nena truqui.

La connexió panxa fa que mirem l'Instagram Stories dels fills independitzats per veure si estan sopant el que toca, i ells ho pengen per què vegis que estan sopant com cal, tot i que viuen fora de casa.

La connexió panxa, fa que sàpigues com li agrada el formatge ratllat al petit, una miqueta crunchi quan l'has gratinat.

La connexió panxa fa que sàpigues que has de fer un cafetó amb la mitjana, perquè fa dies que saps que viu a casa, i poca cosa més, perquè sempre queda asanwitchada entre l'energia de la filla gran i la demanda del fill més petit.

Després de la pel·lícula, hem caminat xerrant ben juntetes fins al metro de casa. De tot i de res, només el gust de ser-hi l'una per l'altre. Arribem al portal i ens abracem. Veig com entra al metro. Que maca és! Pujo a casa, tots dormen. Em poso una copa de cava, potser m’ajudarà a empassar el nus que m'ha quedat veient la pel·lícula. I m' adono que són dues hores on parla descarnadament d'aquesta connexió panxa-criatura.

D'aquest cordó que no tallem mai, tot i que vàrem veure com l'Estupendo el tallava quan va deixar de tenir pulsacions el dia del part. Perquè sentir-te connectada als teus fills avui dia, que són petits o adolescents adorables o grans que volen pel seu compte, ha estat un treball fet cada dia, per sobre del cansament, el teu humor i els teus propis somnis. I amb l'últim glop de cava, penso que la connexió panxa és una de les petites victòries de l'amor que construïm amb la família dia rere dia.

I per tu, ¿quina és la teva?

stats