Personetes Creatives

Enric Bastardas

De talents i 10.000 hores...

De vegades hi ha xifres que maregen...i la mateixa xifra ens pot instaurar una creença que ens limiti a fer alguna cosa per la qual en tenim un talent natural, una preferència...allò que m'agrada i que sé fer bé. L'ELEMENT que en diriaSir Ken Robinson.

La teoria delpsicòleg K. Anders Ericsson, pot ser certa o falsa, vosaltre decidiu. Us pot semblar un número arbitrari. Molt alt. Molt baix. Molt limitant o molt motivador. Però el que sí que sembla cert, és que, a part del talent natural per alguna habilitat concreta, hi ha una altra part a l'equació que té en compte un valor importantíssim com pot ser l'esforç. I ja siguin 10.000 hores, o 20.000 o 500...el que se'n pot extreure és que si algun dia trobes el teu talent natural, el teu Element, a part de que t'agradi i que el sàpigues fer bé, si el treballes ...n'acabaràs sent un expert. I aquí, i no em sap greu dir-ho...ningú no t'aturarà...ningú...

I jo, com a pare del Martí i el Nil, i la Mariona segur que també pensa el mateix, faré (farem) l'impossible perquè tots dos trobin el seu talent natural i s'esforcin per poder-lo desenvolupar i ser feliços. Que es converteixin en experts del que vulguin, del que els apassioni...experts en Felicitat!

Ericsson Zoom

Ericsson