Personetes Creatives

Enric Bastardas

Papa anem a l'aigua...una altra vegada!!!!

Avui, seguirem parlant d'activitats estiuenques i aquàtiques, perquè n'és el temps i perquè ens hem passat el cap de setmana a la piscina...a dues piscines, en concret!!

I parlaré del que és un dia estàndar de piscina amb dos nens de gairebé tres anys i de 9 mesos:

El principal és que per anar bé (i anar bé no té res a veure amb anar a la piscina a prendre el sol de maner relaxada) hi heu de ser els dos progenitors!!! Jo no m'atreviria a anar-hi sol...digueu-me cagat!!! I és que mentre un dels dos fa la "segadora humana" o el que és el mateix: gatejar per tota la piscina mentre es menja la gespa, l'altre es pensa que la paraula "por" és un riu d'Itàlia (i sí! Ja sé que s'escriu Po). Per tant, el que has de triar és perseguir el petit i anar-lo portant a la casella de sortida...la tovallola, o preparar-te per passar-te tot el dia a l'aigua i això significa que abans de que la teva tovallola toqui la gespa, tens el teu fill gran amb els "manguitus" a la mà i dient-te: "Papa anem a l'aigua"...

A veure, si tries el primer, et tocarà molt el sol i faràs exercici pel mateix preu, tot i que t'hi pots deixar la ronyonada. Si optes pel segon, millor que agafis neoprè. Totes les piscines semblen acollidores fins que t'hi passes dues hores seguides. I aquí vé el problema principal: mentre que tu saps què vol dir fred, el teu fill no sap el que significa, i, per tant, no en té!!!! Tu estàs dins l'aigua amb la pell de gallina, l'epidermis, la dermis, l'endodermis i els òrgans interns de gallina, i els dits tan arrugats que et podries quedar enganxat a la paret de la piscina sense caure, com si fossis un dragó, i al moment que li dius al teu fill: va sortim! Ell se t'acosta amb els llavis de color lila i tremolant i et diu que no té fred!!!!!

I aquí hi entren vàries variants, però només parlaré de la principal, que és...la temperatura de l'aigua!!! No totes les piscines són iguals; i pots anar a una piscina, com la que vam anar dissabte a casa d'uns amics i que estava a 28 graus, on pots aguantar amb dignitat un parell d'hores dins l'aigua sense semblar una pansa, o pots anar a una piscina de poble de muntanya (Sant Julià de Cerdanyola, poble entranyable i preciós on hi vaig estiuejar tota la meva infantesa i adolescència i on hem anat avui mateix...) on la temperatura de l'aigua tendeix a zero. NOTA: Les piscines de poble són aquells espais de l'univers on les seves baixes temperatures només són superades per l'espai intergalàctic, que és el lloc predilecte que té l'energia fosca per viure-hi i on el Tomàs Molina s'avorriria de fer prediccions meteorològiques perquè cada dia tenen cel fosc i temperatura de 273 graus sota zero...

Si voleu fer la prova empírica de la temperatura de l'aigua d'una piscina i no teniu termòmetre, hi poseu el vostre nen/a i si us diu: "Papa, ja m'hi posaré quan s'escalfi"...tremoleu!!!!!! I és el que m'ha passat avui, i tot i així, al cap d'una estona ja tens el nen a dintre obviant totalment el significat explícit i conegut de la paraula fred, amb els seus "manguitus" i, de vegades, la bombolleta, que fa que suri per sobre de l'aigua i no l'arribi a tocar i, que per això crec que aguanta tanta estona!!!!!! I si, a més a més, està aprenent a tirar-se, que si ara de peus, ara de cap (diga-li cap diga-li panxa), ara en bomba, no el treus de l'aigua...mai!!!!!!!!!

El que em fa més por és que amb tantes estones que es passa a l'aigua, crec que li estan començant a sortir brànquies!! Quan li vegi les aletes...ja em començaré a preocupar...

El millor (pitjor) de tot és quan després d'intercanviar papers amb la meva dona per no quedar criogenitzat dins de l'aigua i persegueixo una estona el petit, aquest, s'acaba adormint...m'estiro a la tovallola...i algú em diu:"sembla que estàs una mica vermell" i, és clar, després de posar cremes 50 als dos fills, de congelar-me i de rostir-me a parts iguals, m'adono que no he pensat a posar-me crema! I amb la pell de persona habitant del Regne Unit que tinc jo...doncs ja us podeu imaginar com tinc la pell avui!!!!

I ara ja em perdonareu que vaig a banyar-me amb Aloe Vera a veure sino em cau la pell a tires i puc mantenir aquest to vermellet que tant em caracteritza, i que fa que la gent em parli en anglès quan em veu, tot l'estiu!!!