Menjar bé per créixer millor

Gemma Ros

Ves a fregir espàrrecs!

Espàrrecs Zoom

Espàrrecs

Ei.... però en el sentit textual de la frase! (no te m’ofenguis...).

Ja saps que si vols que el teu fill adquireixi uns bons hàbits alimentaris, caldrà que s’impliqui en totes les fases del procés alimentari. Per fer-ho, és bàsic que conegui quins són els aliments frescos i de temporada que pot trobar a cada moment. Cal que anem junts al mercat, que passegem per les parades i que gaudim de les diferents fruites i verdures.

I, com ja et pots imaginar pel títol.... si hi aneu ara hi trobareu espàrrecs verds.

A més, també hi podreu trobar calçots, carxofes, pèsols, faves, enciam, card, api, escarola i bledes. I de fruites, mandarines, taronges, pera conferència i maduixot.

I, com sempre, quan hàgiu comprat i aneu a entrar a la cuina, deixa que el nen també hi entri i els remeni. Si encara és petit i no tens clar què hi pot fer a la cuina aprofita, per exemple, per fer-li desgranar pèsols. Serà una manera que es vagi familiaritzant amb aquesta hortalissa lleguminosa i, a més, s’ho passarà bé. Ja saps que els pèsols es poden consumir frescos, en conserva, congelats... però ara que és la temporada val la pena menjar-los frescos perquè són ben tendres i queden boníssim encara que només siguin escaldats i prou.

Una altra verdura de temporada són els espàrrecs verds. Aquests, en comptes de comprar-los a plaça, els pots anar a buscar al bosc. Aprofita el cap de setmana per muntar una excursió en família i jugueu a veure qui en troba més. Serà una manera divertida de fer una activitat junts, estar en contacte amb la natura, fer esport, i conèixer les nostres verdures autòctones.

I, com sempre, quan torneu de l’excursió, tots cap a la cuina. Per sopar toca truita d’espàrrecs de marge. Aquí et deixo una proposta de com fer-la:

Truita d’espàrrecs de marge

  • Posa a una paella un raig d`oli. Incorpora-hi els alls tendres i els espàrrecs tallats petits, i cou-los a foc lent.
  • Deixata els ous i quan els espàrrecs i els alls estiguin a punt, ja els hi pots incorporar.
  • Només queda girar la truita, intentant no tirar-la per terra... i a menjar, que després de l’excursió tothom té gana!
  • Si aquesta truita l’acompanyes duna mica de pa amb tomata ja tindràs un sopar ben complet.

    I de postres....uns maduixots amb suc de taronja! A qui no li encanten?