Criatures 10/08/2016

Avui fem... plastilina casolana!

Aina Cabau
2 min
Avui fem... plastilina casolana!

BarcelonaFa temps vaig veure un vídeo on feien plastilina casolana. Avui ho he recordat i he decidit fer l'experiment i comprovar si realment la plastilina es pot fer tant fàcilment... i sorpresa! Evidentment com tantes coses que comprem (i són cares!) la podem fer nosaltres a casa i en no més de 20 minuts. Ben pràctic... i que bonic és fer nosaltres mateixos els materials amb els quals després experimentaran els nostres nens/es... no trobeu? Per altra banda, si teniu nens/es més grans (a partir de 3/4 anys) la poden fer ells mateixos! Una activitat per passar la tarda, fent barreges de colors, descobrint nous colors, amassant, ... i empastifant-nos!

Material:

  • Farina
  • Aigua
  • Oli
  • Sal
  • Colorant alimentari
  • Bol

Som-hi!

Preparem el material:

plastilina casolana (13)

Agafem un bol i una tassa (o got). Sempre utilitzarem el mateix recipient per les diferents mesures. Posem 2 gots de farina al bol. Després un de sal. Després 4 cullerades (de cullera de postre) d'oli, i per acabar un got d'aigua. Barregem cada cop que tirem nous ingredients. És a dir, quan afegim la sal a la farina, barrejem amb una cullera de fusta, Quan afegim l'oli, tornem a barrejar. I per acabar, després de posar-hi l'aigua... barregem de nou! Les fotos expliquen una mica més:

plastilina casolana (14)
plastilina casolana (15)
plastilina casolana (16)
plastilina casolana (18)

Un cop ho tenim ben barrejat...

plastilina casolana (1)

Posem una mica de farina i acabem d'amassar la massa. Podem fer-ne de colors diferents. N'agafem una mica, i a amassar:

plastilina casolana (2)

Quan veiem que la massa ja no se'ns enganxa i agafa consistència, en fem una bola i l'apartem per fer-ne més. Un cop fetes totes les que volem... anem a posar color a la cosa!

Fem un forat amb el dit al mig de cada bola i hi posem gotes del color que volem (també podem barrejar colors!)... amassem i si veiem que n'hem d'afegir, n'afegim!

plastilina casolana (8)
plastilina casolana (7)
plastilina casolana (11)

I mireu el resultat! Plastilina, feta ben ràpid, fàcil i barata!

plastilina casolana (20)
stats