Criatures 30/07/2015

I tu, de què tens por?

2 min

"Mama, aquest conte el tenim a l'escola!". "Aha". "I és molt xulo". "Mhmh". "A tu segur que t'agradria molt". "Tu creus?". D'aquesta manera tan subtil, la meva filla va aconseguir que en emportéssim a casa "El gos negre", un àlbum il·lustrat de Levi Pinfold que ha donat molt més joc del que jo, oh mare desconfiada i descreguda, creia de bon començament.

El gos negre ens parla del dia en que davant de casa de la família Esperançaapareix un gos negre enorme, un gos que es va fent cada cop més gran i que els té atemorits. Fins que la més menuda de casa, la Xica, decideix sortir a veure'l d'aprop i descobreix que molts cops no és tan fer la bèstia com la pinten.

imatge obtinguda de http://www.levipinfold.com Cada cop més van apareixent contes que miren d'ajudar als pares a parlar de sentiments amb els nens. Fins i tot crec que se n'està abusant una mica i amb l'excusa de l'educació emocional estan apareixent contes sense la més mínima gràcia ni interès (oju! tant per nens com per adults). Però aquest no és el cas del gos negre. Primer per la subtilesa: els nens són intel·ligents i no necessiten que se'ls doni tot mastegadet, així que no se'ls fa difícil entendre que allò que ens fa por sovint no espanta tant quan hi fem front. I segon per les meravelloses il·lustracions de Levi Pinfold, un autor i il·lustrador jove però amb un estilclàssic i plè de detalls que fa que el vulguis mirar i remirar per disfrutar de la seva riquesa, perquè sempre hi trobes alguna cosa nova que no havies vist. Realment, són petites obres d'art. Llibre:El gos negre Autor:Levi Pinfold El publica:Nubeocho Preu: 15,90€ Edats: a partir de5anys

stats