Criatures 01/09/2015

I tal dia va fer un any!

3 min

Doncs si! Demà, 2 de setembre, farà un any de la primera entrada d'aquest blog. Han estat 49 entrades sobre contes, fires, editorials, llibreries i tot allò relacionat amb la literatura infantil i juvenil, que d'això va aquest blog! 49 entrades en les que he parlat d'aquells contes que m'agraden, que agraden a les meves filles, o que tenen alguna cosa que m'ha cridat l'atenció. I 49 entrades que m'han lliurat moments fantàstics, com el comentari de la filla de la Joana Raspall al post en que parlava de poesia, buff! I aquesta és l'entrada número 50! I com tot aniversari, s'ha de celebrar! I amb qui millor que amb aquells que aneu passant per aquí, que llegiu el que escric, que ho comenteu, que premeu el botó de m'agrada, i fins i tot els que penseu "quina tonteria"! I per celebrar-ho farem un sorteig. Com no, de llibres. Serà un lot de quatrellibres que tenen un significat especial i que espero us agradin. El primer és "Atrapat" d'Oliver Jeffers, per dos motius: perquè el seu autor va ser el protagonista del primer post del blog i perquè aquest és, sens dubte, el meu àlbum il·lustrat preferit, així que "it had to be you".

El segon és "Off" de'n Xavier Salomó. Si Atrapat va ser el protagonista del primer post, Off és el darrer títol del que he parlat, així que tindrem l'alfa i l'omega (momentani) del blog. A més, si tot va bé, anirà dedicat pel seu autor!.

imatge obtinguda de http://xaviersalomo.blogspot.com.es El tercer és un títol que han triat les meves filles, que són part important, i molt, d'aquest blog. Quan els vaig preguntar quin conte regalarien van fer una llarga reunió (minut i mig) i van prendre una decisió unànime: "L'Olivia es prepara per al nadal"de l'Ian Falconer. L''Ottolina, la Clementina, l'Ada o la Guillermina són algunes de les heroïnes preferides de les meves filles. Heroïnes de contes molts cops amb missatge feminista o igualitari que reconec que els hi potencio. Per què l'Olívia, doncs? perquè l'Olívia a més, és molt divertida! és una destroyer! i com les meves filles tenenmoltes coses bones però ni un pèlde tranquil·les, s'hi senten molt identificades (massa, diria jo...).

I finalment deixem els àlbums il·lustrats i hi afegim un conte per primers lectors: "La llista d'aniversari" de la pitjot mare del món, l'Anna Manso, el títol que vancompartir en plan miniclub de lectura les gatxans a començaments d'estiu i que va ser tot un èxit. I que, si no hi ha cap contratemps, com ara que tots els cafès de Barcelona tanquin, també anirà dedicat per la seva autora.

I què heu de fer per participar? doncs deixar un comentari a aquesta entrada posant el nom del vostre conte preferit i el del conte favorit del vostre fill o filla, i compartir aquesta entrada a les xarxes socials, ja sigui facebook o twitter. I ja està! Teniu una setmana, ja que el sorteig seràel dia 10 a les 20h i aquella mateixa nit hi haurà un nou post ambel guanyador. Un cop tinguem guanyador em posaré en contacte amb ell per demanar-li les dades de contacte. Gràcies per seguir el blog durant aquest any (i esperem que durantmolts més)! I bona sort!

stats