Lletra lligada

Mireia Esparza

I tal dia va fer un any!

Doncs si! Demà, 2 de setembre, farà un any de la primera entrada d'aquest blog. Han estat 49 entrades sobre contes, fires, editorials, llibreries i tot allò relacionat amb la literatura infantil i juvenil, que d'això va aquest blog! 49 entrades en les que he parlat d'aquells contes que m'agraden, que agraden a les meves filles, o que tenen alguna cosa que m'ha cridat l'atenció. I 49 entrades que m'han lliurat moments fantàstics, com el comentari de la filla de la Joana Raspall al post en que parlava de poesia, buff! I aquesta és l'entrada número 50!

I com tot aniversari, s'ha de celebrar! I amb qui millor que amb aquells que aneu passant per aquí, que llegiu el que escric, que ho comenteu, que premeu el botó de m'agrada, i fins i tot els que penseu "quina tonteria"! I per celebrar-ho farem un sorteig. Com no, de llibres. Serà un lot de quatrellibres que tenen un significat especial i que espero us agradin.

El primer és "Atrapat" d'Oliver Jeffers, per dos motius: perquè el seu autor va ser el protagonista del primer post del blog i perquè aquest és, sens dubte, el meu àlbum il·lustrat preferit, així que "it had to be you".

27-3-2012-22.3.25-1 Zoom

27-3-2012-22.3.25-1

El segon és "Off" de'n Xavier Salomó. Si Atrapat va ser el protagonista del primer post, Off és el darrer títol del que he parlat, així que tindrem l'alfa i l'omega (momentani) del blog. A més, si tot va bé, anirà dedicat pel seu autor!.

imatge obtinguda de http://xaviersalomo.blogspot.com.es Zoom

imatge obtinguda de http://xaviersalomo.blogspot.com.es

imatge obtinguda de http://xaviersalomo.blogspot.com.es

 

El tercer és un títol que han triat les meves filles, que són part important, i molt, d'aquest blog. Quan els vaig preguntar quin conte regalarien van fer una llarga reunió (minut i mig) i van prendre una decisió unànime: "L'Olivia es prepara per al nadal"de l'Ian Falconer. L''Ottolina, la Clementina, l'Ada o la Guillermina són algunes de les heroïnes preferides de les meves filles. Heroïnes de contes molts cops amb missatge feminista o igualitari que reconec que els hi potencio. Per què l'Olívia, doncs? perquè l'Olívia a més, és molt divertida! és una destroyer! i com les meves filles tenenmoltes coses bones però ni un pèlde tranquil·les, s'hi senten molt identificades (massa, diria jo...).

Olivia-es-prepara-per-al-nadal_web Zoom

Olivia-es-prepara-per-al-nadal_web

I finalment deixem els àlbums il·lustrats i hi afegim un conte per primers lectors: "La llista d'aniversari" de la pitjot mare del món, l'Anna Manso, el títol que vancompartir en plan miniclub de lectura les gatxans a començaments d'estiu i que va ser tot un èxit. I que, si no hi ha cap contratemps, com ara que tots els cafès de Barcelona tanquin, també anirà dedicat per la seva autora.

141188_97417 Zoom

141188_97417

I què heu de fer per participar? doncs deixar un comentari a aquesta entrada posant el nom del vostre conte preferit i el del conte favorit del vostre fill o filla, i compartir aquesta entrada a les xarxes socials, ja sigui facebook o twitter. I ja està! Teniu una setmana, ja que el sorteig seràel dia 10 a les 20h i aquella mateixa nit hi haurà un nou post ambel guanyador. Un cop tinguem guanyador em posaré en contacte amb ell per demanar-li les dades de contacte.