Criatures 10/12/2016

Els 9 cagallons del tió

Mireia Esparza
5 min

S'acaba l'any i és temps de llistes de recomanacions. A mi no m'agrada massa fer-ne i, a més, penso que ja se'n fan moltes que segurament seran mil vegades millors que qualsevol que jo pugui fer. També és temps de novetats, de treure aquells llibres que els reis o el tió duran als nens i nenes. I com que no faré recomanacions, si que us parlaré d'algunes d'aquestes novetats, les que tenen més números de sortir del darrere del nostre tió.

tió

1.- "Ottoline y el zorro púrpura" de Chris Riddell, editat per Edelvives. Feia temps que esperàvem el quart llibre de la saga de l'Ottolina. A casa en som molt fans i em sembla una molt bona col·lecció per nens i nenes que vulguin començar a llegir "llibres de gran", novel·les de tapa dura. Les il·lustracion són plenes de detalls divertits i les històries són interessants i divertides. Malauradament, aquest quart volum només s'ha editat en castellà, esperem que Cruïlla el tregui ben aviat en català. Edat: a partir de 7 anys. Preu: 15€.

Ottoline y el zorro púrpura

2.- "La casa dels ratolins. Volum 2" de Karina Schaapman, editat per Blackie Books. L'any passat, el primer volum de les aventures de la Júlia i en Sam ens van enamorar i quan vaig veure que hi havia un segon llibre amb les seves històries vaig apuntar-lo a la llista d'imprescindibles pel tió. Si voleu arrodonir el regal, podeu afegir els ninos dels dos personatges. I si viatgeu a Amsterdam, no deixeu de visitar la casa dels protagonistes a la Biblioteca de la ciutat, és espectacular! Edat: a partir de 6 anys. Preu: 17,90€.

La casa dels Ratolins

3.- "Prohibida l'entrada als elefants" de Lisa Mantchev i Taeeun Yoo, editat per Blume. Adoptar un elefant com a mascota és un problema, sobretot perquè els altres no ho troben bé. Però tot es pot superar. Un conte deliciós sobre l'amistat i l'alegria de tenir una mascota, amb unes il·lustracions meravelloses i molt ben editat. Per mi una de les novetats més boniques que han sortit al mercat. Edat: a partir de 4-5 anys. Preu: 11,90€.

Prohibida l'entrada als elefants

4.- "Un gran dia de res" de Beatrice Alemagna, editat per Combel. Un nen arriba amb la seva mare a la casa de vacances, un lloc solitari i que no pressagia grans diversions. A sobre, la mare ha de treballar i el nen perd la maquina de matar marcians tan bon punt s'endinsa al bosc... Un rotllo! o una oportunitat? Una història i unes il·lustracions que enamoren de debò (per mi Beatrice Alemagna és una de les il·lustradores a seguir) i que fan que entrem de seguida en aquest bosc plè de meravelles. Un encert més a la llista d'àlbums de Combel, que sempre m'atrapen. Edat: a partir de 6-7 anys. Preu: 15,90€.

Un gran dia de res

5.- "La balena a l'hivern" de Benji Davies, editat per Andana. En Benji Davies recupera els personatges de "La balena" en aquesta nova història. Si primer en Noè va ajudar la petita balena, aquí és ella qui ajuda al seu amic. Personalment, en Benji Davies m'agrada molt més com a il·lustrador que com a escriptor, però reconec que les històries sobre l'amistat d'en Noè i la balena són molt boniques i a la canalla els hi encanten. I això si, és un dels grans il·lustradors actuals sens cap mena de dubte! Edat: a partir de 5 anys. Preu: 14,90€.

La balena a l'hivern

6.- "Agafi's fort el barret, senyora Jensen!" de Diana Coromines i Calders i Cinta Fosch, editat per Mosaics. Una proposta literària a la que tinc moltes ganes de clavar-li queixalada! Potser perquè passa a Dinamarca, que és un país que sempre m'ha agradat (des de la distància mediterrània), potser perquè la senyora Jensen té un aspecte entranyable i estrambòtic que m'ha arribat al cor, potser perquè només llegint les primeres pàgines ja es veu que és un llibre molt ben escrit (cosa que s'agraeix!), potser perquè les il·lustracions em van resultar irresistibles... no se perquè, però aquest cau segur! Edat: a partir de 8 anys. Preu: 16,50€.

Agafi's fort el barret, senyora Jensen!

7.- "Max i els superherois" de Rocio Bonilla i Oriol Malet, editat per Animallibres. En Max admira a tots els superherois, però en té una de preferida: Megapower! Amb unes habilitats fora del comú i una força descomunal, no és d'extranyar l'adoració que en Max sent per ella. Impossible no enamorar-se d'aquesta història, d'en Max i evidentment de la Megapower! I sobretot de la barreja a quatre mans, entre àlbum il·lustrat i còmic, que han fet els autors i il·lustradors. Si el veieu a la una llibreria fullegeu-lo i ja m'ho sabreu dir... Edat: a partir de 4-5 anys. Preu: 15,95€.

Max i els superherois

8.- "El banc blau" d'Albert Asensio, editat per Babulika Books. Oh, oh, oh i milers d'ohs van sortir de la meva boca quan vaig obrir aquest preciós llibre. Mare meva! quanta bellesa en aquelles pàgines, i quina tranquil·litat, quina pau. La història? el pas del temps, com tot canvia perquè tot torni al seu lloc. Babulinka és una editorial que més que llibres produeix obres d'artesania i aquesta n'és una d'aquelles que no pots deixar de mirar. Edat: a partir de 5-6 anys. Preu: 14,95€.

El Banc Blau

9.- "Allò de l'avi" d'Anna Manso, editat per Cruïlla. I aquest és per mi. El darrer premi Gran Angular va ser per aquesta novel·la sobre el desengany, la corrupció, l'adolescència, la família, la frustració, la por... i jo el vull! perquè l'Anna escriu de meravella i se que no em defraudarà i perquè, que collons, m'encanta que tracti els adolescents com éssers intel·ligents i pugi el llistó més enllà de les novel·les de sempre sobre els temes de sempre, que s'ho mereixen! Edat: a partir de 14 anys. Preu: 8,85€.

Allò de l'avi
stats