Lletra lligada

Mireia Esparza

El primer llibre

Aquesta entrada em fa una especial il·lusió. Aquest cap de setmana, per primer cop, la meva filla ha agafat un llibre i l'ha llegit. A veure, fins ara agafava contes il·lustrats i els llegia, o havia llegit els contes que duia de l'escola, primer amb ajuda, després ja soleta. Però no, aquest cop ha sigut diferent. Ha agafat un llibre d'una quarantena de pàgines, amb dibuixos, és clar, però amb força lletra, amb una història més o menys complexa per seguir. El primer llibre que tria ella, que fa que busqui racons i moments per llegir. I a sobre, davant el babeig matern i patern ("feia 7 anys que esperava aquest moment!" van ser les paraules del pare de la criatura... ara espera que amb un llibre la pugui tenir entretinguda durant hores...), l'ha entès i ha estat capaç d'explicar-nos-el després amb tots els ets i uts.

El conte que ha obrat el miracle ha estat "Xocolata de taronja amarga". Explica la història de dos extraterrestres que arriben a la Terra atrets per l'olor deliciosade xocolata de taronja amarga que surt del restaurant de l'Ada, una cuinera que ha d'organitzar un important sopar i a la que acaben ajudant a tirar endavant el negoci. Segons la crítica experta que ha llegit el llibre, la meva filla, és un conte molt divertit i que fa venir gana. I és perfecte per les nenes (i els nens) que, com ella, volen ser cuineres.

11080968_10205845277632882_7513701885827239794_n Zoom

11080968_10205845277632882_7513701885827239794_n

Aquest llibreforma part d'una col·lecció de Cruïlla, Històries en Majúscules, amb títols escrits en lletra de pal que expliquenhistòries divertides i atractives per aquells nens i nenes que ja saben llegir sols. Vaja, amb una mica més de xixa que els contes per començar a llegir. I és en aquest moment quancalen aquest tipus d'històries perquè la canalla vegique llegir és divertit i ofereix molt a canvi de l'esforç que araencara els hi suposa.

Que el conte triat sigui aquest, a més em unail·lusió extra. I és quela seva autora és l'Anna Manso, companya blogaire i admirada fundadora de la cofradia de les "pitjors mares del món", que ens el va dedicar ja fa uns anys, el dia en que ens vem conèixer en viu i en directe. Així doncs, era un d'aquells llibres que guardes amb un carinyo especial i que ha demostratfinalment que si que era un llibreespecial. Anna, diu la teva lectora que gràcies per aquesta història tan guay i que n'has d'escriure més, que aquest ja se l'ha llegit.

Llibre:Xocolata de taronja amarga

Autor: Anna Manso(il·lustracions d'Ana Guillén)

El publica:Cruïlla

Preu:uns 6€

Edats:a partir de 7-8anys.