Lletra lligada

Mireia Esparza

I en lectures, s'assemblen?

Demà les meves filles fan 7 anys. Són bessones bivitelines, és a dir, s'assemblen com es poden assemblar dos germans nascuts en moments diferents. Això està molt clar físicament. La gent que no les coneix sol preguntar si de caràcter s'assemblen (els que les coneixen ja saben que gens). I els que les coneixen molt comencen a veure que aquestes diferències es van mostranttambé en la lectura.

La Maria és "exceliana" com la seva mare. Vaja, una quadriculada a la que li encanten els puzzles, els passatemps i tot allò que requeixi atenció i planificació. Per això el regal literari que li han fet li va com l'anell al dit! Es tracta de "El país dels 260 clons" d'Editorial Cruïlla. És el segon volum de les aventures de'n Pol i l'Estel, aventures que serveixen d'excusa per anar trobant a cada pàgina fins a 260 clons d'allò que se'ns demana. Cada pàgina té tres nivells de dificultat i a mesura que avancem el repte és cada cop més difícil. Sort que la Maria té bona retentiva i ha ideat un sistema perquè no se li escapi ni una dibuix: va avançant per fileres imaginàries d'una banda a una altra de la pàgina... no us havia dit jo que té mentalitat exceliana?

imatge obtinguda de http://www.cruilla.cat Zoom

imatge obtinguda de http://www.cruilla.cat

imatge obtinguda de http://www.cruilla.cat

 

A l'Erinn també li han encertat. L'Erinn és pura passió. Quan una cosa li agrada no pot agradar-li només una mica, sempre l'apassiona del tot! I la darrera passió que té és la cuina: s'empassa tots els programes de cuina de la tele, a la que veu que em poso a fer el sopar ja la tinc enganxada disposada a ajudar i, si la deixés, a fer-ho tot ella. Així que li han regalat el llibre de receptes de Masterchef, que des que el va veure anunciat a la tele l'estava demanant. Avui començarem a preparar la primera recepta, a veure com enssurt... tot serà que acabem dinant a la fonda...

Però el regalàs li van fer a una servidora! les supermares de l'escola van regalar-los un tercer conte que ens va fer saltar a les tres d'alegria: L'Olivia!!!!!! Siiiiiii l'han trobat!!!!!!! El primer conte de l'Olivia ja és a les nostres mans!!!! Ahir mateix ja el vem explicar i no va defraudar! Visca l'Olivia i les mares amigues que saben com de feliç ens pot fer un conte!

Llibre:Els país dels 260 clons

Autors:Meritxell Martí i Xavier Salomó

El publica:Cruïlla

Preu:uns 15 €

Edats:a partir de 7 anys (depenent del grau d'Excelienitat dels vostres fills)