Criatures 04/12/2017

4. Il·luminatomia

Mireia Esparza
2 min

Hi ha atles d'anatomia clàssics que són una autèntica filigrana! Si podeu fullejar-ne algun no us perdeu el detall amb que estan molts d'ells realitzats, les descripcions, fins i tot el tipus de lletra que feien servir i, més endavant, l'ús dels colors.

Il·luminatomia

El llibre d'avui, Il·luminatomia, suposa una actualització d'aquells tractats clàssics d'anatomia i, per tant, a nivell artístic ja és una meravella. Però, a més, les il·lustracions estan fetes a tres tintes superposades que, gràcies a un visor amb tres filtres, permeten veure els ossos, els músculs i els òrgans que formen el cos humà. Així doncs tenim un joc dins el llibre que el fa encara més atractiu. I si la part de diversió està garantida, la part més rigororsa i formal també gràcies a les làmines en blanc i negre que trobem després de cada una de les tricolors, amb una clara i ben detallada explicació de la regió que s'acaba de visualitzar i les seves parts.

Il·luminatomia

Il·luminatomia és el segon llibre de Carnovsky, un duo d'artistes amb seu a Milà, després d'Il·luminatura, del que ja vam parlar fa un temps. El primer llibre ja recordava les il·lustracions naturalistes del segle XIX, aquesta connotació clàssica que segueix el segon volum, però per mi aquest és encara més rodó que el primer, perquè crec que la línia que segueix és més clara, el tema és més concret, el cos humà, mentre que els ecosistemes eren quelcom més general, tot i que tots dos són unes obres d'art en majúscules.

A casa era obligatori comprar-lo: mare professora d'anatomia i filles treballant el cos humà a escola, no ens quedava una altra opció, però és un regalàs per qualsevol criatura que tingui un mínim interès per la ciència, per l'art, o per un bon llibre, interessant i divertit.

Llibre: Il·luminatomia

Autora: Kate Davies. Il·lustradors: Carnovsky. Traducció: Neus Carbonell Fernàndez

El publica: Editorial Cruïlla

Preu: 19,95€

Edats: a partir de 6-7 anys.

stats