Lletra lligada

Mireia Esparza

Una illa plena de llibres

Això és Takatuka. Una illa plena de llibres divertits, originals, i onsaben que els nens no són tontos i poden treure les seves pròpies conclusions sense que els hi donin tot ben mastegadet (Aleluya hermanos!). Takatuka és una editorial especialitzada en literatura infantil i juvenil, ja siguin àlbums il·lustrats o novel·les, que té molt clar que els llibres han de divertir i alhora ajudar a pensar, fer que els nens prenguin consciència del món que ens envolta i intentin millorar-loa. Vaja, que són d'aquells llibres que, mentre s'expliquen o es llegeixen, fan sorgir preguntes i diàlegs.

Jo els vaig descobrir a Món Llibre (quines ganes ja de que arribi l'edició d'aquest any!!!!) de la mà de la Marietta, una fantàstica contacontes carregada amb una maleta i un acordió, que ens va anar explicant algunes de les novetats d'aquell moment. I ahir la vam tornar a anar a veure a Al·lots, on de nou presentava alguns dels llibres arribats desde l'illa de Takatuka, tot fent-nos passar una estona ben entretinguda. I és que els contes que ens va explicar són d'aquells xulos d'escoltar i d'explicar. Jo us en comentaré un parell, els que tenim a casa, però no deixeu de visitar aquesta illa meravellosa. Segur que hi trobareu diversió, entreteniment i valors.

- "Ens enlairem!" de Sean Taylor i Hannah Shaw, parla dels animals de la granja del Sr. Pujol, que farts de la brossa i el fum que aquest llença , se les empesquen per construir un coet i marxar ben lluny. Però això de tripular un coet no és tan fàcil... Narrada per la gallina de la granja, la primera gallina astronauta de la història, "Ens enlairem!" ens parla de la importància de cuidar el medi ambient, però d'una manera molt divertida i amb una energia desbordant.Preu:uns 14€. Edats:a partir de 4-5 anys

Imatge obtinguda de http://www.takatuka.cat Zoom

Imatge obtinguda de http://www.takatuka.cat

Imatge obtinguda de http://www.takatuka.cat

 

- "En Calvin no sap volar" de Jennifer Berne i Keith Bendis ens explica la història de'n Calvin, un estornell que quan neix, a diferència dels seus germans i cosins, descobreix els llibres en comptes dels cucs o l'herba. Així, en comptes d'aprendre a volar, en Calvin es passa el dia tancat a la biblioteca. Però, quan arribi el moment de migrar cap al sud, com s'ho farà en Calvin? Un conte que ens explica la importància dels llibres i alhora la importància d'aprendre coses també fora d'aquests. Té unasequela"Calvin, look out!" que encara no s'ha traduït (esperem que ben aviat). Preu:uns 15€. Edats:a partir de 4-5 anys.

Imatge obtinguda de http://www.takatuka.cat Zoom

Imatge obtinguda de http://www.takatuka.cat

Imatge obtinguda de http://www.takatuka.cat