Criatures 22/12/2017

22. Ernest i Celestina han perdut en Simó

Mireia Esparza
2 min

Kalandraka és probablement una de les millors editorials que hi ha en àlbum il·lustrat. Han publicat alguns dels títols que es poden considerar com els nous clàssics de la literatura infantil i juvenil, i sempre amb unes edicions precioses. I darrerament estan reeditant clàssics de Sendak, Tomi Ungerer i els que avui comentem: les històries de l'Ernest i la Celestina.

Ernest i Celestina

L'Ernest i la Celestina són molt diferents: ell és alt i gros, ella menuda i gràcil, ells és tranquil i calmós, ella nerviosa i impulsiva. Però són amics, els millors. I junts viuen petites grans aventures, com fan els amics, perquè quan estan junts tot és millor, tot acaba bé perquè l'important és això mateix, estar junts.

La col·lecció de les històries de l'Ernest i la Celestina es va començar a publicar als anys 80 i són tot un clàssic, sobretot a Bèlgica i a França, països on han rebut diversos premis. Se'n va fer una preciosa pel·lícula l'any 2012, que va inaugurar El meu primer festival l'any següent i que és una autèntica merravella.

Ernest i Celestina

Les històries de l'Ernest i la Celestina són senzilles, dolces, amb dibuixos i colors suaus que ens porten als contes infantils clàssics, aquells que sempre haurien de ser allà, que no depenen de modes o tendències, i que sempre agraden, són atemporals. Calen editorials que els recuperin i no els perdem.

Llibre: Ernest i Celestina han pedut en Simó

Autora i Il·lustradora: Gabrielle Vincent. Traductora: Teresa Duran

El publica: Kalandraka

Edats: a partir de 3-4 anys.

Preu: 15€

stats