Lletra lligada

Mireia Esparza

Rosa caramel

Dimarts em van convidar a explicar un conte a l'escola Eulàlia Bota de Sant Andreu. Jo no en soc de conta-contes, només n'explico a casa a les meves filles, però em va fer molta il·lusió que m'ho demanessin. L'AMPA de l'escola havia organitzat una sessió de contes i taller ambun títol ben suggerent "Superheroïnes" i de seguida vaig pensar en els contes de l'Adela Turin, dels que ja vaig parlar en una altra entrada. Però quin? Tots em semblen fantàstics, però alhora em semblava que potser eren massa seriosos. Quan em van dir que la majoria de nens i nenes serien d'educació infantil ho vaig tenir clar: havia de ser "Rosa caramel".

imatge obtinguda de http://www.kalandraka.com Zoom

imatge obtinguda de http://www.kalandraka.com

imatge obtinguda de http://www.kalandraka.com

 

Rosa caramel explica la història d'un grup d'elefants en que les femelles són roses. Un rosa preciós! I les famílies potencien que siguin així: les vesteixen de rosa perquè s'hi vagin acostumant i els hi fan menjar flors que fan que tinguin aquest color. A canvi, però, les elefantetes han d'estar tancades a un tros de prat i no poden menjar d'altres coses, tot veient com els seus germans, cosins i amics fan el que volen i mengen el que volen. La història, però canvia amb la Guillermina, una elefanteta que no es torna rosa i que, cansada, decideix trencar les normes.

Per què vaig triar aquest conte? perquè és el que em sembla més senzill d'aquesta autora. Personalment crec que no s'han d'avançar etapes, niexplicar contes per més grans, que així l'únic que aconseguim és cremar-los, i que quan arribi el moment en que en puguin treure realment profit, ja no els interessi i, sobretot, no ho disfrutin, ni quan els hi expliquem, ni més endavant. I els contes, sobretot, són per disfrutar.

Gràcies a l'AMPA de l'escola per la invitació. I gràcies a la Neus per pensar en mi.

Llibre:Rosa caramel

Autor:Adela Turin (il·lustracions de Nella Bosnia)

El publica:Kalandraka

Preu:uns 15€

Edats:a partir de 4-5 anys.