Lletra lligada

Mireia Esparza

Richard Scarry

De petita, mon germà i jo erem molt fans dels llibres de Richard Scarry.Aquell univers poblat per animals, on la família conill anava a viure al costat de la família gat i veiem com construïen la nova casa ens fascinava. No recordo l'edat que teníem, però si que ens els miravem junts i que ens agradava jugar a veure qui trobava una o altra paraula. I així com d'altres llibres els tenim guardats a casa dels nostres pares, aquests s'han ben fos, no els trobem per enlloc. Així que quan la Paula Jarrín de la llibreria Al·lots em va dir que l'editorial Kókinos els havia reeditat em va alegrar el dia. Però quan vaig entrar dissabte a la llibreria i els vaig veure allà al costat del taulell, en una tauleta amb el nom de l'autor en un paper, semblava que m'esperessin i em vaig emocionar. I vaig compartir emoció amb en Helder, el llibreter, amb infància scarryana com una servidora. Va ser com tornar a ser nena i buscar aquelles paraules amagades, disfrutar dels conillets, els gats, els gossos i tota aquella colla. I evidentment vaig pecar i en vaig comprar un per les gatxans (bé, i per mi, ho confeso).

Imatge provinent de http://editorialkokinos.com Zoom

Imatge provinent de http://editorialkokinos.com

Imatge provinent de http://editorialkokinos.com

 

Els llibres de Richard Scarry no enganyen, són el que són, llibres de nombres, de paraules, amb dibuixos d'animalons, tradicionals. No busquen innovar, o crear un món artístic, o inventar la sopa d'all... Són llibres infantils en el sentit original de la paraula, d'aquells que tots hem tingut. Que poden semblar fins i tot passats de moda, als més moderns segur, però que estan allà i sempre hi seran. Uns clàssics. Si voleu sempre podeu dir-nevintagei així no us destarota la modernor.

Llibre: El gran libro de la escuela, El gran libro de las palabras, El gran libro de los números (de moment només estan en castellà, i el de les paraules en anglès/castellà)

Autor: Richard Scarry

El publica:Editorial Kókinos

Preu:uns de 12,50 a 15,50€

Edats:a partir de 5 anys. Els dibuixos els poden agradar des de ben menuts, però.