Lidiu en parenting

Trinitat Gilbert

Faig anys en un teatre

Hi ha tantes festes d’aniversari com criatures. I és així perquè en cada festa d’aniversari hi ha una mica l’essència dels gustos de l'infant o dels pares. I també l’essència de l’escola, quan és la que les organitza.

És un resum ben concentrat de la manera de ser de cadascú. Per això n’hi ha tantes i per això tots els detalls canvien: que si llaminadures, que si no llaminadures; que si pastís fet a casa, o pastís comprat; que si la cançó del club súper 3 o una altra; que si regal conjunt o regal per separat o cap regal. Cada nen és una festa d’aniversari. Cada festa d’aniversari és un món.

Al Teatre Poliorama, a Barcelona, vaig veure un grup de nens i nenes que celebraven el seu aniversari tot mirant l'obra Zoomwatts. És una idea genial, perquè els actors, quan van acabar l'obra, els van fer pujar a l'escenari i els van felicitar cantant. Abans de començar l'obra, els havien ensenyat les interioritats del teatre, de l'escenari, dels camerinos, de la sala de maquillatge.

I, a més, van mirar un musical ple de bones emocions i de bones històries, al qual cal anar-hi respectant molt l'edat recomanada, que és a partir de 7 anys. Les cançons estan molt treballades, però l'acció costa de seguir-la, sobretot al principi. Ara bé, passats els primers moments, de seguida el fil argumental se segueix bé.

El proper 17 de desembre, Zommwatts visiten Olot, i els propers mesos de gener i febrer continuaran amb les actuacions.

Mentrestant, el Poliorama acaba d'estrenar la programació de Nadal, que és d'aquelles que cal apuntar a l'agenda per no perdre-la.

La proposta, a més dels Pastorets, és Un conte de Nadal, que ajudarà les criatures a viatjar al món màgic dels somnis del mes de desembre.