Lidiu en parenting

Trinitat Gilbert

"No he quedat amb els amics des de fa un any"

Periodísticament, hi ha històries que són més interessants que d'altres. Em sap greu, però així ho penso. És més notícia dir que els adolescents no saben llençar els papers a les papereres, que només pensen a sortir els dissabtes per beure, que són uns dropos, que arrosseguen els peus, que no estudien, que no saben valorar el que tenen. En fi, què us he de dir que no sapigueu.

Ara bé, jo conec un grup d'adolescents que em treuen l'alè cada cop que els escolto. Els admiro. Tenen una empenta, una energia i una creativiat, que els auguro un futur ple d'èxits. De veritat. El diumenge 3 de juny, portaran damunt de l'escenari del Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú un musical que es diu Boscons endins, de Stephen Soudheim.

La directora, l'Anna Serrano, té 19 anys, estudia 2n de Comunicació Audiovisual a la UPF, i em diu que fa un any que no queda amb els amics perquè ha de preparar guions, assajar escenes, buscar vestuari, parlar amb tècnics, reunir-se amb la productra, la Irene València, i amb la directora musical, l'Ares Sentenach, de 21 anys.

Entre totes tres, directora, productora i directora musical han engrescat 15 actors de la seva edat i dos tècnics per tancar-se tots els caps de setmana per crear un musical. "La narradora del musical acaba aquest any 6è de bàsica, i l'altre dia ens deia que aquest curs s'ha perdut moltes festes d'aniversari de la classe", em comenta l'Ares.

Sí, s'han perdut moltes coses. "Quan em truquen els amics per quedar els caps de setmana, els dic que ja quedarem passat el 3 de juny", diu l'Anna Serrano. Se n'han perdut. Però n'han descobert moltes altres. "Jo tinc clar que m'agrada molt aquest món, que m'agradaria dedicar-m'hi, i penso que he d'anar omplint la motxilla d'experiències", continua explicant l'Anna.

També hi ha actors del musical que, tot assajant, han descobert una vocació, un ofici, i "és fantàstic que se n'hagin adonat gràcies a Boscos endins", diuen l'Anna i l'Ares.

Per la seva banda, l'Ares, graduada en Infermeria, i a punt de començar a treballar aquest estiu a l'Hospital de Sant Joan de Déu, li atreu tant la música, que és capaç de pujar en un escenari per cantar (amb el seu grup Nines russes) com per col·locar-se al darrere per dirigir un musical o una coral infantil, com també fa.

Sigui com sigui, Boscos endins no és una diversió d'un grup d'adolescents. És un musical seriós, que té uns costos. "Pensa que llogar el Teatre Principal costa 2.000€; els tècnics de so, 2.000€; en vestuari, ens hem gastat 1.000€ més, i encara sort que cap de nosaltres cobrem res", diuen. Afortunadament, uns dècims de Loteria i un pessic guardat d'una obra de teatre anterior que havia dirit l'Anna Serrano (Els Beatles contra els Rolling Stones) hi han ajudat, però la venda d'entrades la necessiten com l'aigua per sortir-se'n.

I se'n sortiran. De moment, els seients de platea els tenen gairebé tots venuts. Els últims caps de setmana són els de més esforç. "Dos tècnics nostres tenen exàmens importants l'endemà de l'obra". El 3 de juny, pujaran a l'escenari tot l'esforç d'un any. I mira que l'Anna i l'Ares jugaven de petites a dirigir i representar obres de teatre. El joc de petites s'està a punt de convertir en una diversió professional. Molta sort!

Zoom