La convivència, un trencaclosques

Victòria Cardona

El pessebre

pessebre de quelus. Any 1933 Zoom

pessebre de quelus. Any 1933

Avui - setmana ja de Nadal - em fa il.lusió deixar-vos aquesta imatge del pessebre. És un dels dibuixos del meu tiet que feia pel Patufet i pel Virolet. (Ja veieu que és de l’any 1933 i que molts no havíem pas nascut).

I és que el Pessebre mereix una bona preparació. Aquí sí que convé la participació de tots els que conviuen sota el mateix sostre. Essencial és tenir a l’abast la molsa i branquillons, pedres petites, paper de plata pel riu i per les estrelles, els suros per la cova, turons i muntanyes, la cartolina blava per fer un cel de fons que – segons la creativitat de cadascú, s’anirà guarnit – I no oblidem tisores, colors, xinxetes i cel.lo, ens faran falta, sobre tot per penjar l’estel. Tenim l’oportunitat d’agafar una estrella amb la mà!

I, per últim tenim les figures que representen Nadal. Fem-nos infants i aprofitem la seva col·locació per explicar el significat del naixement de Jesús a les nostres criatures. I cantem i ballem i acaronem al Nen.

Tot ens ajuda a mantenir viu el caliu de la llar, a enfortir els nostres vincles afectius i a donar entrada al missatge d’amor, pau i felicitat.

Amics, que els Reis vagin caminant!!!

Victòria

P.D. Us comunico que dimecres 23, a les 11h. del vespre a TV3 en el programa Banda Ampla, amb moltíssimes altres persones, estic convidada per parlar d'avis... A veure si tot plegat queda interessant.