La convivència, un trencaclosques

Victòria Cardona

La lectura i Sant Jordi

Us hi espero amb il.lusió! Zoom

Us hi espero amb il.lusió!

Us hi espero amb il.lusió!

 

La lectura i Sant Jordi

Arriba Sant Jordi i estem il·lusionats. És festa gran a Catalunya i tots sortim al carrer per contemplar tota l’exposició de llibres. Aquest any la festa cau en dissabte i tindrem l’oportunitat d’anar amb les nostres criatures a la llibreria del barri o a alguna de les moltes parades que trobem per les ciutats o pels nostres pobles.

És un dia genial per fomentar la lectura de petits i grans. Podem afirmar que llegir ens ajuda a pensar, a interioritzar valors i a tenir criteris segurs i sòlids quan som adults. No insistirem mai prou en ajudar a crear curiositat per la lectura, cercant llibres adequats per cada edat, llegint contes quan són petits i estimulant a que ho facin ells quan siguin més grans. Dissabte 23, ho recordarem!

I ara, us explico una vivència:

Estava convidada a casa d’una amiga, mare jove, i, em va quedar gravada la simpàtica imatge de la devoció que demostraven els dos fills petits per la seva germana gran. La mare li va dir que preparés el treball que li havien donat a l’escola sobre destacar uns punts d’un conte. Al voltant de la taula del menjador, els germans de 6 i 4 anys escoltaven emocionats la lectura que feia la nena de 8 anys; en acabar la lectura, entre tots van reflexionar sobre les qüestions a resoldre per la feina de l’escola i es van divertir molt. Que bé reflexionar, pensar i assimilar entre tots una rondalla i extreure’n conseqüències!

Jo avui aprofito per dir-vos que seria feliç si em vinguéssiu a veure a alguna de les parades que estaré signant “Teixint el tapís de l’amistat” per Barcelona. No us defraudarà el contingut de l'assaig, editat per Meteora, si voleu que us el signi o si voleu conversar amb mi una mica.... fa tants anys que som amics virtuals!

L’amistat és un bé preuat que ens allunya de la soledat, els grans bé ho sabem com també sabem que desitgem que els nostres fills tinguin bons amics i trobin una bona colla a l’adolescència. Us puc assegurar que aquest últim llibre que he escrit té forces recursos per gaudir dels amics i suficients eines per fer que els nostres adolescents estiguin disposats a trobar-ne de molt bons i així tinguem menys mal de caps que a la vida ja prous que en tenim.

Veig que tinc molts lectors del meu bloc a New York, sé que no podreu venir-me a veure per Sant Jordi però agraeixo de tot cor la vostra companyia virtual i espero seguir rebent a l’analític de visites la vostra constància i seguiment de les entrades d’educació familiar. Gràcies a vosaltres i a tots!

Feliç Sant Jordi, amb llibres, escriptors, lectors, editors... i que no plogui!

Us deixo llistat de signatures. Ja veure-ho que pel matí estic a Sant Gervasi i a Sarrià i a la tarda a Paseig de Gràcia i Via- Augusta-Diagonal!

12h – 13h:Associació de veïns del Farró. (Llibreria Atzavara) (Plaça Mañé i Flaquer)

13’30 – 14’30: Llibreria Odessa (Francesc Carbonell, 45)

17h – 18h:Parada Meteora (Passeig de Gràcia, 81)

19h – 20h:Llibreria Garbí (Via Augusta, 9)