La convivència, un trencaclosques

Victòria Cardona

Un futur millor!

Zoom

Un futur millor..?

“Les tasques canvien no només amb les persones, és a dir, amb les peculiaritats de cadascú, sinó també en funció dels moments, de la unicitat de cada situació”.

Víctor E. Frankl:

Sí. Volem un futur millor per tots! Però no cal dir-ho tant i intentar crear-lo avui, ARA, començant amb bon peu aquest diumenge, amb una actitud testimonial.

Cada dia ens dol que no s’acabin les guerres, que hi hagi maltractaments, que es menystinguin les criatures, les dones o aquell treballador que té un cap autoritari i dèspota i abusa del seu poder.

Com que vull un futur millor per tots pensaré la millor manera de assolir-lo vivint el dia a dia amb optimisme i esperança, sense rondinar i adaptant-me als canvis per conviure amb els meus. Es tracta de viure el present, la singularitat de la meva situació i la dels del meu entorn per compartir amb ells alegries i preocupacions. És evident que la persona que no accepta els canvis generals, que no té un tarannà adaptable, queda encallada. Ser flexible i estimar el que tenim ens ajudarà a crear en els nostres una actitud de millora personal. Només donar ordres ens conduiria a ser també petits dictadors.

Em dol que no ens deixin ser independents o que es malmeti la nostra llengua i la nostra cultura! No acabaríem mai de denunciar actituds i fets deplorables que minven la llibertat i la dignitat de qualsevol persona.

Per tant amics, tocant de peus a terra, vaig a votar. Avui i ara haig de procurar preveure canvis perquè el futur de Catalunya sigui millor i deixar un llegat millor als fills, néts, amics i coneguts.

Bon diumenge i bona setmana.