La convivència, un trencaclosques

Victòria Cardona

Revolució hormonal

Avui, un breu apunt sobre aquests adolescents nostres que en plena revolució hormonal són més vulnerables a anar a parar en conductes de risc.

L'alcohol és una d'aquestes conductes de risc que malauradament fa que s'ennuvoli l'enteniment.

No és notícia, és clar, que hi hagin adolescents compromesos com no ho és que un gos mossegui a un home.I, això no s'ha d'oblidar!

Vaig llegir, desprès d’haver vist el debat de Banda Ampla de TV3 emès el nou de juny de l’any 2010, el següent: “Segons dates del Ministeri de Sanitat uns 120.000 menors s’emborratxen cada cap de setmana a Espanya i 7 de cada 10 menors catalans ha consumit alcohol durant el darrer mes”.

I us deixo el resultat d’una altra enquesta de la Fundació Alcohol i Societat d’Espanya: El 47% dels adolescents asseguren que els seus pares saben que consumeixen alcohol mentre que només un 20% diuen que els seus pares no són conscients del consum de begudes alcohòliques.

I per què ho fan? Normalment per passar-ho bé.

Em deia un noi jove: “tots hem de beure abans d’entrar a la “disco” ja que allà la beguda és massa cara. Si no ho fas no et diverteixes. M’integro millor en un grup, a casa no ho saben ni que bec ni que sovint fumo “porros.”

Pot ser estem despistats?

Diem que ens preocupen les sortides de nit i si quan tornen a casa ni els abracem...

Com sabrem si han begut?