La convivència, un trencaclosques

Victòria Cardona

Proves setembre

 

Recuperacions de setembre

“No son fracassos. En cada experiment descobreixo un motiu por el qual la bombeta no funciona. Gràcies a això, he aconseguit saber ja mil formes de com no s’ha de fer una bombeta”.

Thomas Edison

S’explica de Thomás Edison que de tots els seus èxits, potser el del la bombeta incandescent, és el que li va demanar un particular esforç. Durant vuit cents dies, amb bastants de les seves nits, recolzat pels seus col·laboradors, va tenir la paciència d’assajar més de mil fibres diferents, tant vegetals com minerals i animals. Durant les últimes setmanes un dels seus companys de feina li va preguntar perquè persistia d’aquella forma en el seu afany, després de quasi mil intents sense haver aconseguit altra cosa que fracassos. Edison li respongué amb senzillesa, la frase que encapçala aquesta reflexió.

Cada error comporta un ensenyament, encara que només sigui un simple detall a corregir i millorar.

És natural que als pares ens costi veure resultats immediats en les qualificacions dels fills quan no són tan bones com per passar curs sense haver de repassar a l’estiu.

La paciència, observació, interès i, sobre tot, amb aquesta constància para no decaure en la tasca d’acompanyar en l’estudi, veurem la llum.

Els nostres fills trobaran el resultat del seu esforç en etapa de vacances, amb la recuperació de les qualificacions en aquestes proves de setembre.

Èxit i que així sigui!

 

 

Zoom