La convivència, un trencaclosques

Victòria Cardona

Enfortir l'amor

Enfortir l'amor

Renovar cada dia l'amor Zoom

Renovar cada dia l'amor

Renovar sempre l'amor

 

Caldrà aprofitar el temps d’estiu i adaptar-se a les noves circumstàncies. El temps de vacances estem més hores junts pare i mare: una oportunitat per millorar la convivència i enfortir l’amor. I, de retruc, els nostres fills es contagiaran de la nostra estima. Que no ens falti el bon humor, la tendresa, les estones romàntiques ni la serenitat. Us deixo uns petits suggeriments amb alguna frase que no és meva:

  • Serenitat: No perdem els estreps ni que la calor ens aclapari o els fills petits ens desconcertin amb alguna enrabiada. Ja sabem la dita: “dos no es barallen si un no vol”. Tot i què - segons la meva opinió - és bo discutir de tant en tant entre la parella però ho farem a soles per poder també fer unes bones paus sense espectadors ... I, per descomptat, no anar mai a dormir enfadats, ni ser rancuniosos.
  • Sorprendre’ns: El Dr. Enrique Rojas, psiquiatra, ens aconsella també per tenir una bona relació entre home i dona i no perdre la il·lusió de sorprendre’ns: “les parelles es poden trencar per l’enemic número ú que és la rutina”. En la mateixa línia tenim aquesta frase de Enrique Jardiel Poncela: “Els matrimonis entren en conflicte no quan es barallen, sinó quan badallen”.
  • Empatia: Us poso un exemple per tenir present que el nostres marit o la nostra dona necessiten comprensió i calçar les seves sabates: Estareu d’acord amb mi que a vegades fem forces pífies quan anem a visitar un malalt. Si es queixa o fa cara de patir li diem ràpidament: “No et preocupis, d’aquí a dos dies estaràs al carrer com un gínjol ...” quan el què esperava eren expressions com: “...ho sento, quin greu em sap, ...ja et vindré a veure més sovint, ...et rento la roba?, ...et vaig a comprar?, m’emporto els teus fills a passar el diumenge a casa, ...et tracten bé..?’” i no un estirabot com el de dir-li una mentida piadosa.
  • Mirades: Recuperem l’enamorament! Una mirada expressiva de comprensió o de complicitat, escoltar música o llegir al costat l’un de l’altre o restar en silenci i, per descomptat riure i cercar estones per conversar i posar-se al dia amb més tranquilitat que en temps de feina.
  • Molt bon estiu a tots plegats!!!