La convivència, un trencaclosques

Victòria Cardona

Conservar els amics

Zoom

Conservar els amics

“La verdadera amistat és com la fluorescència, resplendeix millor quan tot s’ha enfosquit.”

Rabindranath Tagore

Un post per aquest cap de setmana i per recordar en el que probablement ens reunirem amb alguna persona apreciada i gaudirem de la seva amistat.

Es diu que “qui té un amic té un tresor” i realment l’amistat és un bé preuat però, això sí s’ha d’anar guanyant i quan jaes tés’ha d’anar conservant. En moments d’alegries pots compartir amb l'amic el goigi, en moment de penes, obtindre el seu recolzament i, com diu Tagore, resplendirà millor la llum en mig de la tristor.

L’amic o l’amiga és a qui comprenem tot, encara que tingui opinions diferents. I tenir confiança ens ajuda a reconèixer els seus defectes i qualitats com tenim cadascun de nosaltres, sense idealitzar-lo. L’amistat fa viure l’estimació i estimula l’oblit personal fomentant la generositat.

La peça bàsica del trencaclosques per viure l’amistat és la lleialtat. La lleialtat és important per aconseguir una amistat duradora i estable amb una persona. Sha de considerar molt important la defensa del bon nom de l’amic o amiga, la discreció per guardar les confidències i, per tant, un gran respecte per vetllar la seva intimitat amb l’honestedatde guardar un secret. L’amic o l’amiga no es pot trair mai.

M'agrada molt i em dóna molta seguretat pensar que quan tenim un amic tenim les espatlles ben guardades i que jo puc, també, guardar les dels meus amics.