El Vol dels Somnis

El Vol dels Somnis
Bea Ramos

Per què riuen més els infants que els adults?

“Jo vull ser com un infant, seguir jugant. I ser feliç, i ser imprecís”.(Cris Juanico a “Com un infant”)

 

Diuen els experts que al riure activem més de 430 músculs del nostre cos i entra el doble d’aire als nostres pulmons beneficiant les nostres cèl·lules i fortificant el nostre cor, entre d’altres moltíssims avantatges. També sostenen els professionals que un adult només riu una mitjana de 17 vegades al dia. Un nen ho fa més de 300.

Poso orelles d’elefant i ulls de mussol per captar el motiu de les rialles que escampen els infants, i cercar el per què riuen més que un adult. Heus aquí els resultats:

Un infant riu quan el seu pare el persegueix acorralant-lo per fer-li pessigolles. Un grup de nens esclata a riure quan la rotllana comença a trontollar i es sacsegen en totes direccions. Dues nenes deixen anar una rialla estrepitosa mentre ballen de forma descontrolada. Dos germans es peten de riure quan les mans de la mare es converteixen en formigues que intenten passejar per les seves panxes. Un grup d’infants riuen fent salts de cangur mentre canten. Una nena riu quan el seu pare fa el mico i posa cara de peix.

Confirmat: els més petits riuen molt més que els més grans. Riuen de tot allò que els adults podríem titllar d’absurd, de sense sentit.

Es podria fer un anàlisi exhaustiu del perquè els infants riuen més que els adults, representar-les en gràfics i concloure el tema amb infinites interpretacions i teories psicològiques i pedagògiques. Però és molt més simple que tot això: els nens riuen molt més que els adults perquè la vida per ells és un joc, un ball, una cançó.

Potser, adults, hem oblidat el que ens deia Nicolas Chamfort: “El dia pitjor emprat és aquell en què no s’ha rigut”.

 

Alfred Eisenstaedt Zoom

Alfred Eisenstaedt

Imatge de: Alfred Eisenstaedt