El Vol dels Somnis

El Vol dels Somnis
Bea Ramos

El Tió d'en Guiu camina i es tira pets

 

En Guiu té 5 anys i està trist. El seu Tió fa pocs dies que va picar a la porta. Com cada any, ha arribat d’una muntanya ben freda cercant el caliu nadalenc. Té nom i es diu Iu i cada Nadal està més gran i gros perquè menja moltes nous i mandarines (i d’amagatotis en Guiu li dóna galetes Dinosaurus i xocolata).

D’aparença pot semblar un Tió qualsevol, però aquest desembre en Guiu ha descobert que és únic i especial. El Tió d’en Guiu camina! Sí, sí. Camina! Un matí estava al costat de la taula del menjador i, en canvi, a la tarda estava al costat del sofà. No hi ha cap mena de dubte: el Tió camina! En Guiu està segur que per les nits passeja pel pis, i a més a més, l’ha escoltat des del llit xiuxiuejant: “tinc gana, tinc gana”.

Un dia, abans d’anar a dormir, en Guiu va dir bona nit al Tió, i sabeu què? Va olorar a pet! L’Iu, el Tió d’en Guiu, es tira pets que oloren molt malament! Però ai!, que bé que olora quan caga monedes de xocolata, caramels, i moltes més coses. El Tió també estima molt en Guiu i per això caga tant! Sabeu el truc secret d’en Guiu perquè el Tió cagui molts i molts regalets? En comptes de fer-li cops de bastó, l’acarona i li fa molts petonets.

Estima molt el seu Tió però està trist. Està trist perquè quan acabin les festes, el Tió marxarà de nou a la muntanya i estarà molt de temps sense veure’l. Però el seu pare li ha dit que potser l’any vinent n'arriben dos. En Guiu ja s’ho imagina: picarà a la porta i coneixerà el millor amic del seu Tió! Tot i que la idea el fascina, se li esborra el somriure i afirma ben trist: “Quan estimem molt alguna cosa o algú, no vols que marxi, i si marxa ets poses molt trist”.

Sort que la seva iaia li està fent al Tió una manteta de llana i una barretina del mateix color. Així, almenys, no tindrà fred quan torni a la muntanya i se’n recordarà molt de tota la família.

 

tionet Zoom

tionet

El Tió d'en Guiu