Aprenent a ser mare

Mariona Visa

LLibres infantils: "Però papa!"

 

Avui us presento un petit llibre molt divertit, de Mathieu Laboie i il.lustracions de Marianne Dubuc, publicat el 2013 per l'editorial Joventut.

 

Però papa!; Ed. Joventut

 

Un llibre que penso que pot fer riure mol a la majoria de nens, ja que explica l'alteració d'una rutina habitualment molt coneguda per ells: la de l'hora d'anar a dormir. Un dia els posa a dormir el pare en comptes de la mare, i s'oblida d'un munt de coses! No pensa a rentar-los les dents, ni en portar-los un vas d'aigua, ni tan sols en posar-los-hi els pijames. A la mínima tanca la porta pensant que ja té la feina feta dient: "Bona nit, canalla!". Els nens l'han d'anar corregint cada vegada, dient-li el que ha de fer, començant totes les frases amb les paraules "Però papa!".

Però papa!; Ed. Joventut

 

A cada pàgina els oblits del pare passen a ser més surrealistes, i sembla que facin més al.lusió a l'il·lustrador del llibre que al pare de les criatures: a l'hora de posar els nens al llit, no hi ha ni llit, ni porta de l'armari, ni llums ni res!

L'hem trobat divertit perquè el fet que un adult se salti pautes molt consolidades sempre fa riure als nens, més encara si són ells qui l'han d'anar guiant i corregint.

Tot i això, penso que actualment ja queda una mica desfasat això que els pares no sàpiguen fer dormir els nens. A casa nostra, a la petita sempre la fa dormir el seu pare. I crec que és la realitat de moltes famílies.

Però és un bon conte per llegir a l'hora d'anar a dormir, ja sigui el pare o la mare l'encarregat de fer-ho!

Però papa!; Ed. Joventut