Criatures 24/03/2022

El món està canviant i els infants hi tenen molt a dir

L’alumnat de l’escola Mare de Déu de l’Assumpció (Jesuitinas Badalona) va representar Design for Change Spain en un esdeveniment internacional amb estudiants de 28 països

2 min
L’escola Mare de Déu de l’Assumpció va participar amb el seu projecte 'Stop Violence'

El passat 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans, el moviment global Design for Change (DFC) va organitzar la seva celebració anual posant al centre a estudiants de 28 països. A Espanya, l’escola encarregada de representar a DFC España va ser l’escola Mare de Déu de l’Assumpció de Jesuitinas Badalona, amb el seu projecte Stop Violence

L’alumnat de 1r d’ESO va aconseguir amb aquest projecte ser el representant del Repte I CAN 2020, en parar atenció a la realitat que els envoltava i passar a l’acció per tal de millorar-la. Observant l’entorn van detectar diverses mostres de violència al seu voltant. A partir d’aquí, van guiar la seva actuació entorn a tres eixos: microteatre al carrer per denunciar diferents tipus d’assetjament; una campanya de conscienciació sobre la violència de gènere; i un mural col·lectiu com a alternativa al vandalisme urbà.

Nens, nenes i joves demostren com estan canviant el món tot posant en pràctica les seves pròpies idees
En el marc del projecte van desenvolupar activitats diverses, com la creació d'un rap

Per desenvolupar el seu projecte, acompanyats dels seus professors, van organitzar xerrades de sensibilització a l’escola, van crear perfils a les xarxes per fer-hi campanyes, van dissenyar i vendre polseres per recaptar fons, van crear relats i un rap... Tota una sèrie d’accions encaminades a millorar el seu entorn més proper, al mateix temps que creixien en valors i competències per a la vida com la creativitat, l’emprenedoria, l’empatia, el treball en equip, el pensament crític i el lideratge compartit.

Com a reconeixement a la seva tasca, el seu projecte va ser distingit a la celebració internacional, la Be the Change Celebration, amb el seu lema Let 's Dream Together. Aquesta edició va estar organitzada per Criativos da Escola, els representants de DFC al Brasil. 

Dades pràctiques


stats