Criatures 04/05/2022

Ara et toca a tu!

Un projecte de l’Escola Pia Santa Anna Mataró amb la Residència Torre Llauder

2 min
Visita del mag Gabi Gonzàlez a la Residència Torre Llauder

Avui us parlo d'un projecte que, des de Càritas de Mataró arriba a l’Escola Pia Santa Anna de Mataró. Els fan conèixer una necessitat que tenen i es demana la col·laboració a l’escola. Tenen una residència d'avis, Torre Llauder, que acullen avis amb molt pocs recursos, amb pensions molt baixes. La residència se sosté gràcies a les aportacions de donants, ja que amb el que poden aportar els avis no es pot cobrir de cap manera el cost de la plaça que ocupen. La Residència Torre Llauder està situada al barri Pla d'en Boet i és una entitat arrelada a Càritas Interparroquial de Mataró. 

La situació és actualment molt insostenible i per això la presidenta de la residència demana ajuda per aconseguir fonts alternatives de finançament (organització d'alguna campanya, d'alguna activitat benèfica,...). A partir d'aquí, la responsable de la residència explica el problema als alumnes de Grau Superior de Màrqueting i Publicitat de l’Escola Pia de Mataró i els planteja aquest repte. 

Un cop plantejat els alumnes s’organitzen i es posen a treballar-ho per grups de treball: comunicació, disseny, màrqueting, esdeveniments, finançament,... i sorgeixen diverses propostes com la campanya Apadrina un avi o un concert solidari amb l'orquestra de Mataró. 

Una imatge de la vista dels joves a la residència

Així, el passat 22 d'abril, els alumnes de la classe de màrqueting i publicitat de primer any, van fer la primera visita als avis de la residència amb la finalitat de poder conèixer al màxim la realitat del centre i poder visualitzar la situació d'aquests residents en primera persona. Tot plegat amb l'objectiu de poder tirar endavant el projecte Ara et toca a tu.

Els alumnes van poder veure realment com viuen els residents, tots ells persones amables, educades i, sobretot, molt alegres malgrat la situació en què es troben. Van poder realitzar activitats per poder entretenir els residents, per animar-los i treure'ls un somriure sempre que puguin. En aquest sentit, van rebre la visita del mag Gabi González, un expert al món de la màgia i la il·lusió. Gràcies a ell, els joves van poder veure com aquests gaudien de l'espectacle, reien i s'ho passaven genial.

Concert solidari

La següent actuació solidària que faran els alumnes serà organitzar un concert solidari amb l’orquestra de Mataró. Se celebrarà aquest diumenge 8 d maig (17:30h) a l’esglèsia de Santa Anna i l'entrada serà gratuïta. L'objectiu és poder recollir donacions per a la Residència Torre Llauder.

Com destaquen els alumnes que participen en el projecte, és difícil fer-se una idea de com viuen sense haver-los visitat anteriorment, per això és molt important la informació que van poder recollir amb la vista de cara a promoure noves inniciatives per ajudar-los i donar visibilitat a la situació en què es troba aquesta residència.

Si algú de vosaltres vol col·laborar encara que sigui amb una petita aportació ells us ho agrairien moltíssim, així que no dubteu a contactar-hi a través de xarxes socials. Perquè com ens diuen els alumnes de Marketing de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró, “l'edat i la pobresa no haurien de deixar ningú indiferent. Així que no t'ho pensis, perquè ara et toca a tu".

Per a més informació

Escola Pia de Mataró

Web: https://mataro.escolapia.cat/

Telèfon: 93 790 16 27

Correu electrònic: mataro@escolapia.cat

Associació Residència Torre Llauder de Càrites

Mataró

Telèfon: 93 799 70 71

Correu electrònic: residenciatorrellauder@gmail.com


stats