Adolescència 03/09/2019

Dia 2 del Campus de Periodisme i Humor: aprenem a fer imitacions i fem fotografies humorístiques a la platja

L’ARA i Fundesplai organitzen unes colònies d’una setmana al Prat de Llobregat

Selena Soro
2 min
Una participant del Campus fotografia dos homes a la platja

El Prat de Llobregat“Somos sentimientos y tenemos seres humanos”, “Un vaso es un vaso y un plato es un plato” o “"Es el vecino el que elige el alcalde y es el alcalde el que quiere que sean los vecinos el alcalde". Aquestes són algunes de les frases per a la posteritat que va deixar Mariano Rajoy i que el guionista de ‘l’APM?’ Xavi Cazorla ha reproduït aquest matí davant dels participants del Campus de Periodisme i Humor de l’ARA i Fundesplai, que té lloc del 2 al 6 de setembre al Prat de Llobregat.

Els quaranta nois i noies del Campus amb Xavi Cazorla, guionista de l'APM

Durant el primer taller d’aquest segon dia de Campus, Cazorla ha explicat als participants la seva experiència amb els programes d’humor en l’àmbit radiofònic. “Jo sempre dic que tothom pot fer gràcia. Hi ha gent que en fa sense ser-ne conscient, però de fer gràcia també se’n pot aprendre”, ha reivindicat, abans de fer-los una defensa aferrissada de la ràdio: “La ràdio té una màgia especial, aquells a qui ens agrada la ràdio som uns malalts, l’escoltem tot el dia”.

Després d’alguns consells pràctics, alguns nois s’han animat a fer imitacions: els ‘hits’ han sigut la duquessa d'Alba, Josep Lluís Núñez, Tomàs Molina, José María Aznar i Mariano Rajoy.

Noa Gras i Maria Maians a l'aigua, a la caça de fotografies

Una tarda a la platja

A la tarda, els participants del Campus han agafat l’autobús i s’han traslladat fins a la platja del Prat de Llobregat, amb els mòbils preparats per fer fotografies amb humor. L’encàrrec? Emular el fotògraf britànic Martin Parr, que visita sovint la platja a la recerca de personatges pintorescos i escenes quotidianes amb un estil transgressor i un toc d’ironia.

El taller ha anat a càrrec del fotògraf de l’ARA Pere Virgili, que ha demanat als participants que es fixessin, sobretot, en tots aquells petits detalls que de seguida cridaven l’atenció a la vista: un para-sol taronja fosforescent, un home amb una panxa ben rodona o un parell de ciclistes amb canyes de pescar. “En una fotografia sempre hi ha d’haver alguna cosa que et cridi”, els ha aconsellat. I també: “No dispareu per disparar, totes les fotografies han de tenir una intenció”.

Dos ciclistes són fotografiats a la platja

D’entre totes les fotografies fetes pels participants del Campus, aquest dimecres els editors de l’ARA en faran una selecció i els lectors les podran trobar en una fotogaleria.

El Campus d’Humor i Periodisme s’allargarà durant tota la setmana, amb activitats lúdiques a la tarda i tallers periodístics al matí. La inauguració va anar a càrrec de Toni Soler i Mònica Planas, i aquest dijous els assistents al Campus visitaran Catalunya Ràdio i la redacció del diari ARA.

stats