Activitats amb nens 18/06/2021

Tot a punt per a l'Esbaiola't 2021

Hi haurà un total de 22 companyies amb 23 propostes d’espectacles, tallers, instal·lacions i experiències

2 min
Una imatge d'arxiu d'una edició anetrior del festival de les Valls d'Àneu

L’Esbaiola’t 2021 ha presentat la programació de la seva catorzena edició, que encara estarà marcada per la pandèmia però intentant mantenir l’esperit del festival. Després que s'hagués de suspendre l'edició de l'any passat per la incidència de casos de covid-19, aquest any el festival arriba en plena forma, amb quatre dies d'activitats que convertiran les arts escèniques en protagonistes al Pirineu lleidatà. Un programa d’actuacions d’alta qualitat artística i per a tots els gustos.

Així, del 15 al 18 de juliol Esterri d'Àneu acollirà la presència de 22 companyies amb 23 propostes d’espectacles: 14 de teatre, 5 de circ, 3 de tallers i 2 instal·lacions de jocs. Pel que fa a l'origen de les companyies que hi seran presents, tres venen d'Anadalusia, tres de França i la resta són catalanes.

Tots els espectacles seran en espais acotats i de pagament, ja siguin a l’aire lliure o al Poliesportiu, perquè l’organització pugui distribuir el públic de manera segura i respectant totes les mesures de seguretat. Mentrestant, ja pensen en una edició del 2022 on es puguin recuperar les activitats gratuïtes i al carrer.

Una actuació de l'edició de 2019 de l'Esbaiola't.
Arts escèniques per a tots els públics.

D'entre els espectacles programats destaquen algunes obres que han estat premiades, com La nena dels pardals, de la companyia Teatre al Detall, amb premis com el Premi de la Crítica 2017 al millor espectacle per a públic familiar o el Premi del Públic de la Mostra d'Igualada 2018 al millor espectacle; Camí a l'escola, de Campi Qui Pugui, Premi de la Crítica 2021 i premi FETEN al millor espai escènic, i Esencial, de Vaivén Circo, que va ser premi FETEN. També cal destacar companyies com Vagalume Teatro i La Rous, amb una trajectòria artística de referència a tot l’estat espanyol, i companyies i espectacles singulars per la seva gran qualitat i innovació, com Arrivederci Confetti, de La Baldufa; Encore Plus, de Toi d’Abord, Cirque Entre Nous, i Espera, de Circ Eia.

Al festival de les Valls d'Àneu també hi seran presents companyies històriques, de molt recorregut i amb espectacles de moltíssima qualitat artística, com el pallasso Marcel Gros i la companyia l’Estaquirot Teatre, amb un espectacle que parla dels avantatges d’avorrir-se.

De propostes pallareses mantenen la sempre divertida Esperanceta, que farà visites teatralitzades dins l’Ecomuseu i un espectacle de foc amb els Diables de les Valls d’Àneu.

Aquest any el festival no tindrà taquilla on comprar les entrades presencialment. Tota la venda es farà en línia a través de la web del festival. El públic podrà imprimir les entrades a casa o dur-les en PDF al mòbil per poder entrar als espectacles. La venda d’entrades començarà el divendres 25 de juny.

Programació Esbaiola't 2021
stats