Criatures 27/10/2020

Nova edició d'El Meu Primer Festival

Del 13 de novembre al 4 de desembre a Filmin i en sales de cinema

A.f.
3 min
Una imatge d'arxiu d'una sessió d'El Meu Primer Festival a Madrid

Al novembre torna El Meu Primer Festival, el certamen internacional de cinema per a nens i nenes entre 2 i 12 anys on són els veritables protagonistes. La mostra presentarà, del 13 de novembre al 4 de desembre, una acurada selecció amb més de 100 pel·lícules de tot el món amb l'objectiu que els més petits i les seves famílies gaudeixin d'un cinema diferent, creatiu, plural i inèdit al nostre país, normalment difícil de trobar a la cartellera comercial.

La 13a edició arriba amb novetats perquè enguany el festival aposta per fer un salt al format digital i es podrà veure per primera vegada des de tot el territori espanyol. El format d'aquesta edició serà híbrid i combinarà la part online i la presencial. Una gran part de la programació estarà disponible en línia a la plataforma Filmin i també es mantindran sessions en cinemes de Barcelona, Madrid i algunes altres ciutats.

El cartell d'aquesta edició està dissenyat per la il·lustradora catalana, Maria Corte

Un dels objectius de l'edició del 2020 és mantenir l'esperit del festival malgrat les limitacions causades pel covid-19. Per aquest motiu, la mostra estrena una nova web molt més interactiva amb tallers en streaming i molt més.

Fotograma del curtmetratge 'Héroes' de Juan Pablo Zaramella

El Meu Primer Festival a l'escola

El festival també oferirà una activitat especial per a escoles, adreçada als alumnes d'infantil i de primària. Per primera vegada tota l'oferta escolar d'El Meu Primer Festival es podrà veure en línia des de l'escola a través de la web del festival i, en cas de confinament, els alumnes també en podran gaudir des de casa.

Una bona oportunitat, doncs, per fer despertar l'esperit crític dels petits espectadors a través del cinema i fer-los partícips i protagonistes del seu propi aprenentatge. Presentacions didàctiques, guies educatives, votacions i molt més completaran una experiència festivalera en tota regla.

Els programes escolars oferiran una selecció acurada de curtmetratges per a les diferents franges d'edat, acompanyats de recursos didàctics. També es potenciarà el vessant lúdic convidant els alumnes a participar-hi com a jurat (infantil) o com a periodistes experts en cinema (primària).

En teniu més informació aquí

Avanç de programació

Una vegada més, El Meu Primer Festival renova el seu compromís pel cinema de qualitat i ofereix una programació única i variada pel que fa a seccions, llenguatges artístics i països d'origen. El país convidat d'aquesta edició serà Txèquia.

  • COMPETICIÓ INTERNACIONAL DE CURTMETRATGES. La mostra continua optant pel curtmetratge com a format cinematogràfic idoni per al públic infantil. La secció competitiva de curtmetratges està dividida en tres programes o Match d'Animació segons l'edat recomanada de les pel·lícules. En aquesta secció competiran 28 curtmetratges de 12 països. Per exemple, l'últim treball del reconegut animador argentí Juan Pablo Zaramella, Héroes; la deliciosa peça de stop motion Ties, de Dina Velikovskaia, el curt de 3D col·lectiu O28, provinent de l'escola francesa Rubika.
  • COMPETICIÓ INTERNACIONAL DE LLARGMETRATGES. Cinc llargmetratges formaran part de la competició oficial, entre els quals hi ha Calamity, la infància de Martja Jane Cannary. Rémi Chayé, el director d'Al sostre del món, torna amb aquesta fantàstica pel·lícula d'animació, guanyadora del millor llargmetratge al festival d'Annecy 2020. També s'hi projectarà Fritzi, un conte revolucionari, de Matthias Bruhn i Ralf Kukula, un relat fascinant i impregnat de l'atmosfera de l'Alemanya de l'Est del 1989, que retrata la caiguda del Mur de Berlín des de la perspectiva d'una nena.
  • REESTRENES FORA DE COMPETICIÓ. Al festival també es reestrenaran films com El viatge d'en Bu, de Julien Bisaro, una odissea plena de tendresa, humor i emoció premiada al Festival d'Annecy 2020. Una joia del cinema d'animació que enamora tant els petits com els grans. O El cargol i la balena, de Max Lang i Daniel Snaddon, una bonica història d'amistat i d'aventures dels productors de pel·lícules com El Grúfal i Zog, basat en aquest cas en un llibre de l'autora britànica Julia Donaldson.
  • PAÍS CONVIDAT. El país convidat d'enguany és Txèquia i s'hi dedicaran tres sessions, entre les quals un programa de curts amb la millor animació contemporània d'aquest país tan prolífic i creatiu pel que fa al cinema d'animació, amb peces destacades com Domek, de la il·lustradora i animadora Veronika Zacharová, i la multipremiada recentment The Kite de Martin Smatana.
stats